ketvirtadienis, vasario 20, 2014

Į Lietuvą atveš garbinimui šv. Jono Bosko dešinės rankos kaulus




Pranešama, kad į Lietuvą atkeliauja Šv. Jono Bosko relikvijos, Kun. Alessandro BARELLI SDB tvirtina, kad žodis relikvijos iš tiesų reiškia palaikų liekanas, o po pasaulį jos vežiojamos  nuo 2009 m. balandžio 25 d.  Kelionės tikslas – suvienyti skirtingų kraštų istorijas, kultūras, pasaulėjautą ir drauge švęsti sukaktį: prieš 200 metų gimęs ir prieš 80 metų paskelbtas šventuoju Jonas Boskas
O atvežamos relikvijos ne šiaip palaikų liekanos, bet ir turi gilią prasmę. Šventojo relikvijos saugomos urnoje, vaško statuloje, kuri yra tiksli statulos Turino Marijos Krikščionių Pagalbos šventovėje (skulptorius Gabriele Garbolino) kopija. Statulos veidas – Jono Bosko pomirtinės kaukės kopija. Tad matysime ne šventojo kūną ar mumiją!
O toliau dar gražiau - pasirodo ta krste gulinti statula kaip dovanų skrynelė - viduje turi paslaptį. Statulos viduje pagarbiai patalpintos šventojo relikvijos – kun. Bosko dešiniosios rankos kaulai. Tai ypatingai svarbu, mat dešine ranka šventasis daugybę sykių laimino vaikus, geradarius, bičiulius ir kt. Urna, 199 cm ilgio, 80 cm pločio, 82 cm aukščio ir sverianti 570 kg, pagaminta taip, kad būtų matoma iš visų pusių.
Eikite ir žiūrėkite. Man kažkaip šiurpu, be to ir Dievo žodis draudžia tokius dalykus garbinti. Priedo, pamaldūs katalikai turėtų pagalvoti, kaip čia tie dešinės rankos kaulai atsiskyrė nuo šventojo? Atsakymas paprastas - įprasta Katalikų bažnyčios praktika supjaustyti palaikus dalimis ir išstatyti garbinti įvairiose vietose.  

Komentarų nėra: