pirmadienis, vasario 04, 2013

Rusijoje garbins popiežiaus kraują

Rusijoje, Sankt Peterburgo šv Stanislovo bažnyčią pasiekė relikvija - keletas lašų popiežiaus Jono Pauliaus II kraujo, praneša РИА "Новости" .
Kunigo Kšištofo Požarskio teigimu, popiežiaus kraują jam perdavė Jono Pauliaus II asmeninis sekretorius. Ši šv Stanislovo bažnyčia tapo  Jono Pauliaus II garbinimo vieta iš karto po jo mirties. 2011 m. į altorių buvo užkeltas besišypsančio popiežiaus paveikslas, kiekvieną pirmą trečiadienį jo garbei aukojamos mišios.
Kunigo Kšištofo Požarskio teigimu, jis viliasi, kad dabar popiežiaus kraujas keliaus per visą Rusiją, ko jis negalėjo padaryti būdamas gyvas, ir tikintieji galės jį pagarbinti.
Beje, tai jau ne pirmas kartas, kad išstatoma garbinti Jono Pauliaus II relikvijas Rusijoje - 2011 m. Maskvoje buvo galima pagarbinti jo kraują ir kūno audinius, kurie buvo demonstruoti Maskvos katedroje. 

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

GAL IR GERTŲ, JEI DAUGIAU TURĖTŲ.

Asta Greita rašė...

primena vaikystėje matytą animacinį filmuką apie auksinį berniuką "mes tą berniuką po galais sukaposim gabalais.turguje brangiai parduosim jį..."Atėjo auksinių berniukų laikai :(

Linas rašė...

baik, Armandai, kai kas turi lakią vaizduotę:)

Anonimiškas rašė...

PATS BUVAU TUO KATALIKU, DAR RADIKALIŲ PAŽIŪRŲ, TAI ŽINAU TĄ SISTEMĄ. BET JEI NESUPRASTI PEDOFILIJOS, KORUPCIJOS IR NESLEPIAMO SATANIZMO, TAI JAU SORRY.

Linas rašė...

Nu suprantu, kad vieną metei, o kaip su radikalumu?:)Asta, kokia fantazija sugalvoja tokius darbus, aš neįsivaizduoju.