trečiadienis, vasario 06, 2013

Ateistų bažnyčia - susipažinkite

Londone toliau tęsia veiklą ateistų bažnyčia, veikianti buvusioje krikščionių bažnyčioje. Sandersonas Džonsas, kuris įkūrė šią "Bažnyčią" veda susirinkimus, šlovinimo metu ten dainuoja Queen ir Vonderio dainas, skaito "Alisą stebuklų šalyje" arba kokį mokslinį darbą. Sekamdieniais ten susirenka apie 300 žmonių, daugiausiai vidurinės klasės baltaodžių.Jie patinka patirti kažką nauja. Jie pasakojo apie vidinę tuštumą, kurią patyrė, kai nusprendė nusisukti nuo krikščionybės, bet ir nevadina savęs ateistais. Be to, jie teigia, kad malonu pabūti su žmonėmis, pajusti bendrumą, bet be religinio atspalvio.
Tarnavime, yra beveik ir kultinių momentų - sakykim, vienas sekmadienis vadinosi "stebuklas". Vyko 2 minučių meditacija, kai nuleidę galvas žmonės galvojo apie gyvybės stebuklą. O Sandersonas Džonsas papasakojo, kokį poveikį jo dvasiniam gyvenimui turėjo mamos mirtis, kai jis suprato, kad iš kiekvienos dienos reikia imti viską, nes gyvenimas per trumpas, o po jo nieko nebebus...
"The Independent" praneša, kad  šiems susitikimams ėmė priešintis ne krikščionys, o... patys ateistai, kurie teigia, kad taip ateizmas paverčiamas dar viena religija.

Komentarų nėra: