pirmadienis, vasario 25, 2013

Grupė GYVAI atsisveikina ir išsiskirsto



Grupė GYVAI skelbia apie veiklos pabaigą.

Vienuolika su puse metų grojusi žinomiausia Lietuvos
krikščioniška roko grupė GYVAI skelbia apie veiklos pabaigą ir kviečia į atsisveikinimo koncertą,
kuris vyks kovo 1 d.
Paklausta, kodėl GYVAI nutarė baigti savo veiklą, vokalistė Milda Kriščiūnaitė atsakė: „Atėjus laikui, kai stoviniuoji vietoje, reikia kažką keisti. Mes ilgai buvome kartu ir daug nuveikėme. Tačiau kartais reikia pabaigti vienus dalykus, kad prasidėtų nauji...“ GYVAI nariai nuo muzikos toli nesitraukia, dauguma jų ir toliau dalyvauja įvairiuose muzikiniuose projektuose. „Neatmetame galimybės GYVAI nariams vėl susijungti į naują grupę ar projektą.
Gyvenimas juda toliau...“ – šypsojosi grupės nariai. „Dėkojame visiems, kurie vienais ar kitais būdais buvo kartu su mumis, padėjo, palaikė, išgirdo, klausėsi, kritikavo ar tiesiog stebėjo. Tikimės visus susitikti GYVAI atsisveikinimo koncerte, kovo 1 dieną, kur GYVAI atliks daugumą savo per 11 metų sukurtų dainų“.
Per savo ilgą veiklą grupė daug koncertavo Lietuvoje ir užsienyje bei išleido keturis albumus: „GYVAI“, „91“, „Me without You“ ir „-/+”. Grupė pelnė ne vieną alternatyvios muzikos apdovanojimą, tarp kurių 2005 metais laimėtas konkursas „M.P.zona“, 2006 m. Lietuvos "Alternatyviosios muzikos apdovanojimuose A.LT – „Tautos balso“ nominacija ir kt. Taip pat M.A.M.A. 2011 apdovanojimuose grupė buvo tarp pretendentų į alternatyvios muzikos grupės apdovanojimą. Buvo pripažinti ir jų muzikiniai vaizdo klipai: 2009 m. GYVAI klipas „Me Without You“ užėmė 2-ą vietą MTV Baltic geriausio lietuviško metų vaizdo klipo apdovanojimuose, o 2012 m. dainos „WHY“ vaizdo klipas alternatyviosios muzikos apdovanojimuose T.Ė.T.Ė išrinktas geriausiu lietuvišku klipu. Plačiajai Lietuvos visuomenei GYVAI žinomi ir kaip dainos „Paukštis“, 2008 m. skambėjusios Eurovizijos atrankoje, autoriai ir atlikėjai.
Grupės GYVAI atsisveikinimo koncertas vyks klube GLUCK, (Upės g. 6, Vilnius) 21
val. (Įėjimas 10 Lt). Koncerto metu pasirodys ir grupės bičiulis repo atlikėjas Medonas, o kiekvienas nusipirkęs bilietą gaus antrąjį GYVAI albumą „91“ dovanų.

Komentarų nėra: