trečiadienis, rugsėjo 19, 2012

Žveją išgelbėjo ryklys ir malda

Ramiajame vandenyne 41-erių policininkas Tokajus Teitojus praleido daugiau kaip 100 dienų.
Šešių vaikų tėvas Tokajus Teitojus gegužės 27 dieną su 52-ejų svainiu išruošė dviejų dienų žvejybon, tačiau po nakties pabudę vyrai aptiko, kad jų valtį nunešė į vandenyną ir baigėsi kuras, praneša  Sky News.
"Turėjo maisto, bet neturėjome vandens, kai troškulys ėmė malšinti, aš ėmiau melstis, kad Dievas duotų man jėgų",- pasakojo žvejys.
Tiesa, jo svainis neišlaikė ir mirė, vyras jį palaidojo okeane. Kitą dieną prasidėjo kelias dienas trukusi audra, kas vyrui leido susirinkti du kanistrus po 19 litrų vandens. "Turėjau du variantus - arba seksiu svainio pėdomis, arba mane kas nors ras",- pasakojo vyras, kuris sakė, kad visą tą laiką jis be perstojo melsdavosi.
Rugsėjo mėnesį jis horizonte pamatė žvejų laivą, bet komanda jo nepastebėjo. Nusivylęs jis užmigo, o pabudo nuo kažkokio braškesio, pasirodo, apie jo valtį trynėsi 2 metrų ryklys, kuris atkreipė žvejų dėmesį. Pakilęs į denį po savo odisėjos žvejys pirmiausia paprašė užrūkyti, bet komanda davė jam sulčių ir pamaitino. Po keleto dienų su žvejais jis grįžo į uostą ir atsistojo ant tvirtos žemės.
Beje, tai ne pats ilgiausias laikas, kai žmogus pasimeta ir plaukioja -  keli paaugliai yra paplaukioję Ramiajame vandenyne apie 150 dienų, kol juos rado.  

Komentarų nėra: