antradienis, rugsėjo 28, 2010

Andrejus Šapovalovas ir sukilimo teologija


Pranešama, kad 2010 metų spalio mėnesio 29-31 dienomis, Sietlo bažnyčios „Transformation center“ (Vašingtono valstija, JAV) pastorius Andrejus Šapovalovas, praves konferenciją „Global Vision Summit” Lietuvoje, Kauno mieste.
Konferencijoje taip pat dalyvaus Dmitrijus Kari – TCCI viceprezidentas (JAV) ir Aleksandras Kleningeris –„G12 Globale Vision“ bažnyčios pastorius (Vokietija).
Sakoma, kad didelė pastoriaus Andrejaus Šapovalovo svajonė yra, kad G12 modelis („Government of 12“), paplistų visoje žemėje.
Tai jau antroji konferencija, kurią ves pastorius Andrejus Šapovalovas Kaune. Pirmoji įvyko šių metų pavasarį. "G12 Lietuva" teigia, kad "Mes tikime, kad Viešpats šiandien panaudoja šį mokymą tam, kad pakeistų bažnyčias, denominacijas ir tautas",tačiau realūs šio tarnavimo vaisiai verčia pabrėžti kitą pusę. Nepaisant kilnių ketinimų, „Transformation center“ ne pakeičia bažnyčias ir denominacijas, o jas suskaldo, supriešina ir net sunaikina. Lietuvos bažnyčios jau pajuto šiuos "vaisius". Panašūs dalykai vyksta ir Latvijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje, kur ateina šis mokymas. Taigi, mokytojams gal reikėtų peržiūrėti savo mokymą ir metodus, nes kol kas jis neša tik žalą, sukilimą ir naikinimą.
Tiesa, pats "G-12" modelis čia niekuo dėtas. Šis judėjimas kilo Pietų Amerikoje ir sėkmingai naudojamas bažnyčiai stiprinti ir auginti.

21 komentaras:

Anonimiškas rašė...

kai kurios Lietuvos baznycios tokios be gyvybes kad jas gerai biski sudrebinti, o jei mirties yra laikomasi labiau nei gyvybes tai...
Baznycios esancios Dvasioje, einancios paskuj Dieva niekas nesugriaus, o jei sugriauna tai gal ne ant to pamato jos pastatytos.. o jei ne ant to pamato, tai gal ir i nauda toks apsivalymas...

Linas rašė...

Na kaip ir nepamenu Biblijoj tokio tarnavimo - bažnyčių skaldytojas. Nuo Dievo tas, kuris padeda tas "be Dvasios bažnyčias" pakelti, o ne tas, kuris nieko nepadaręs imasi iš vienos pusės skaldyti o iš kitos vaizduoti auką, nukentėjusią nuo denominacijų.
Kaip liudija praktika, tokie žmonės padaro dvigubą žalą evangeliniam judėjimui - pirma, skaldo giminiškas bažnyčias ir visokiais ekstravagantiškais triukais parodo krikščionis kaip nenormalius. O antra fazė - triukšmingai ir gėdingai krenta patys ir palieka žmones sumišusius ir išstato pajuokai pasauliui visą Dievo darbą.
Stebint jo kalbą,manieras, tik laiko klausimas, kada prasidės antra fazė.

Anonimiškas rašė...

Kaip Liuteris krikscionis atskele nuo kataliku sistemos, taip Sapovalovas nuo sekmininku sistemos.. apkerpejus ir susistemejusi ta oficiali sekmininku baznycia.. gyvas baznycias sapovalovo tarnavimas tik sustiprina.. tuo tarpu po jo nemegimu slepiasi kita krikscionisku baznyciu problema - daug pastoriu tiesiog tenkina esama situacija, aveliu pasidalinimas ir tiesiog yra noras islaikyti esama status quo. Malda del prabudimo likusi tik formalumas, Sv Dvasios veikimas - imitacija, jokios gyvybes, bet kai ji ateina, kai Dvasia pradeda judeti, kai atvaziuoja gyvas pamokslininkas, kuris tiesiai sviesiai isrezia, tada ooj.. zmones issiilge gyvenimo juda link jo.. o savo pastovioj statistikoj uzmigusiems pastoriams issoka pilnos baimes akys, jo asmenines aveles pabegs kitur ir sugadins per tiek metu uztarnauta status quo.. buna pastoriai atsisako dalyvauti evangelizacijose, tik del baimes kad jo baznycios nariai gali pereiti i kita baznycia..

Cêça Santos rašė...

LINASSSSSSSSSS \Õ/, SAUDADES. COMO VAI VOCÊ?

QUE DEUS TE ABENÇOE, SEMPRE!

GRAÇA E PAZ!

Linas rašė...

CECA, Graça e Paz!
Eu vejo. Nessa altura a sua falta.
Trabalhar para o Senhor. Abraços:)

Linas rašė...

Va apie tą ir kalbu - maišto teologija - štai aš Šapavalovas gyvasis, štai aš atnešu prabudimą, štai jie mirę pastoriai kenkėjai,ką ir sukelia žmonėse, kaip gerb anomimas ir demonstruojate - maištas, pasipiktinimas, neapykanta ir t.t.
Priminsiu, kad tik meilė yra iš Dievo, o tokios emocijos, posakiai ir nusiteikimas tikrai ne.
O kas statoma ne ant meilės tas sugrius, Dievo neapgausi, todėl veltui vargsta statytojai - prabudimo tokiom priemonem pasiekti neįmanoma, tai apgavystė ir tiek.
Priminsiu, kad greitai bus ir mano minėta antra fazė - jis kris, palikęs mases sukilusių žmonių, kurių Dievas nebegalės panaudoti savo darbui, nes jie nebekęs bendruomenių, pastorių ir bus įsitikinę, kad geriau jau bus vieni.

Patarimas - žvelkite giliau ir nebebūkite naivūs.

Anonimiškas rašė...

Nuo kada emocijos-prabudimas? nueikite i sporto varzybas ir paziurekite koks ten prabudimas.

Anonimiškas rašė...

Neteisus formalistai mulkinantys zmones savo filosofijom ir psichologijom, nei tie kurie emocijas vadina Dievo jega. yra toks zodis vazbusdenije, be savo emociju tokie ,,prabude,, tuscia vieta, kaip nuleistas automobilio ratas. Adomas ir Ieva buvo tuscia vieta, jiems buvo geda, bet ateidavo momentai, kai jie darydavo vaikus, ir tada jiems geda dingdavo, nes jie buvo vazbusdeniji-prabudime. tik del to vadinamo prabudimo gimdavo jiems vaikai, bet visi tokiu budu gime, gime mirciai ir gime nuodemeje. Bet tie kurie gimsta is Dievo Žodžio, kaip Jėzus, tie gimsta gyvenimui.

Anonimiškas rašė...

Kas pastatyta ant meiles, to niekas nesugriaus - amen, bet kai is meiles telikes letarginis miegas tai jau vargu ar galima pavadinti meile...
Apr 2:4-6 "Bet aš turiu prieš tave tai, kad palikai savo pirmąją meilę. Taigi prisimink, nuo kur nupuolei, atsiversk ir vėl imkis pirmykščių darbų, o jeigu ne, – jei neatsiversi, – tai aš ateisiu ir išjudinsiu iš vietos tavo žibintuvą. Savo naudai tu turi, kad nekenti nikolaitų darbų, kurių ir aš nekenčiu!"

tad jei baznycios zibintas isjudintas reik pirmiausia pazvelgti kritiskai i save, o paskui pradeti maistininku ir raganu medziokle...

Linas rašė...

Na prabudimo be emocijų nebūna, emocijos yra gerai. Tačiau gali būti vien emocijos ir nieko daugiau, su tuo sutinku. Pusmetis jau pakankamas laikas patikrinti ar Šapavalovo žadėtasis prabudimas atėjo į G12. Paprasti klausimai - kiek žmonių atgailavo ir atgimė per tą laiką iš gatvės tose vietose kur yra "gyvenimas ir gyvybė"? Nepanašu, kad tokių būtų bent 10, tiesiog surenkami nepatenkinti žmonės iš kitų bendruomenių ir tiek. Taigi, visas "prabudimas" į švilpimą nueina.
Teisybės dėlei pats Šapovalovas čia nekaltas, kalti tie, kuriems patinka apsigauti užuot kantriai dirbus.

Linas rašė...

Raganų niekas nemedžioja, bet kažkas turi pasakyti, kokie vaisiai matomi. Aš galiu drąsiai sakyti, kad kitokių ir nebus, tik žala, kurią neša sukilęs žmogus, surandantis tokius pat nepatenkintus maištininkus, kurie būdami savo bažnyčiose nieko nedarė, o va čia staiga pagavo "prabudimo" dvasią.
O kas statoma iš meilės taip pat yra sugriaunama - Jėzų nukryžiavo, apaštalus jų pačių įkurtos bažnyčios nebepriėmė. Taigi, visi turime pasirinkimą - būti statytojai arba griovėjai.

judas rašė...

I tokius tarnavimus tinklus,kaip Sapavalovo-suplaukia minios tu krikscioniu,kurie niekada nebuvo istikro prisiliete prie Viespaties,kurie niekada neturejo tikro bendravimo su Viespaciu...visa,ka jie turejo,-tai buvo tik forma,kazkokie tai metodai,nuosavo supratimo istatymai,kuriu jie laikesi ir kurie neteike jiems gyvybes...bendruomenes,kuriuose jie buvo-taip pat neteike jiems gyvybes, nes neparode kelio i gyvybes medi...O kai zmogus nepamaitintas,jis tampa silpnas,piktas,kritiskas...bei lengva, "prabudusiu tarnautoju", auka...
Gaila,kad yra tiek daug naiviu krikscioniu,kurie taip pigiai save pardavineja tokiems-sau pelno ir pripazinimo siekantiems-veikejams.
Ateis laikas,kai apgautieji tures moketi uz savo naivuma didele skausmo kaina...

Linas rašė...

Na, Judai, tai drąsiai dėl žmonių neteigčiau, sudėtingi procesai, ne viską galime suprasti ir įvertinti. Aišku, ir bendruomenėms būna visokių laikų, kai jos eina per skausmus ar išmėginimus ir turi tiesiog išsilaikyti, o tada žmonės užuot susivieniję ima sakyti "Kislarodu nichvatajet". O tada ir atbėga tas kuris sako - jus dusina,kontrolė ir mirtis aplink, duosiu pakvepuoti:)
Kaltas ne nepažinimas, o egoizmas.

judas rašė...

Daug viskas butu paprasciau,jei tikintieji turetu pazinima apie savo egoizma ir kitus savo "...izmus".Vieni taip buna uzsisklende savo individualiame Dievo ieskojimo ratelyje,kad nieko daugiau ir nebemato ,-temato tik save ir Dieva...Uzsisklendziama pamazu ir nuo tada,kai Dievas nustoja tenkines ju individualizma...Tokiam zmogui,kai ji uzklumpa problemos,padeti sunku,nes nemoka priimti Dievo malones is kitu, -jis vis laukia tiesiogio aprupinimo is Dievo,o jo,jau nebegauna,o kai nebegauna,tada ir prasideda visi sudetingumai,neaiskumai ir t.t.Rodos jie iesko Dievo,verziasi uoliai i Ji,bet kai ateina Dievo aprupinimas per kitus Kuno narius,-jie to nepriima ir netgi atmeta,ir dar pradeda kaltinti kitus tuom,kad jie nesupranta ju situacijos,nezino,kad jie dabar "isbandymuose" ir kad jie turi tik patys, asmeniskai, pereiti sia "isbandymu" upe...
Matai kaip jie kencia,jiems jau yra kancia buti kartu su kitais,o kai dar kas nors pagalbos ranka tiesia,-tai tolygu vos ne izeidimui...
Bet tokie zmones staiga pakyla ir atgyja,kai arenoje pasirodo tokie kaip Sapavalovas...nes jo tarnavimas-prikeliantis ego,islaisvinantis ego, ir stiprinantis ego...
Bet Dievas nestatydina musu ego,o ji sutriuskina,nes jis netinka Kristaus Kunui...

Linas rašė...

Judai, tiksliai į dešimtuką, geriau nepasakyčiau, situaciją išnagrinėjai visiškai taip, kaip ir aš matau ir manau.

Anonimiškas rašė...

Labai sutinku su Judu ir Linu.

arunasB rašė...

LInas su Judu neskiria ego nuo unikalios asmenybės Kristuje. Mėsos nuo Dievo vaiko unikalumo. Nuoširdžiai tikiu, kad Dievui net bloga nuo jūsų postringavimo dvasios. Labai gaila...

arunasB rašė...

Religija, stagnacija, veidmainiškumas, fariziejiškumas - neveda pas Dievą.
Aš - už Andriejų Šapovalovą. Sergiejų Šidlovskį ir panašius reformatorius.
O bažnyčia skyla... Jei tik tiek kvapo teturi, kad žmogus gali ją suskaldyti, gal ji kaip tik to ir verta.
Mano Bažnyčia, kuri yra Kristaus Bažnyčia neskyla. Skyla tik kai kurios bendruomenės, kurias mes neteisingai įpratom vadinti "bažnyčiomis", tikriausiai tam, kad labiau sureikšmintume...

arunasB rašė...

Ir dar .. Linai, "nedėk" ant Šapovalovo.
Labai negražu yra kai kritikuoji tai, ko napažįsti. Jei be išankstinio nusistatymo susipažintum ir nuoširdžiai pasvertum, kitaip šnekėtum. O jeigu tau užkliūna tik forma, tai pasirink kitą pamokslininką. Be to neužmiršk, reiks už kiekvieną žodį atsakyti. Nesikliauk tuo, kad yra tave palaikančių. Daug kas iš bandos jausmo paskatų keikia ir tyčiojasi iš Andriejaus. Vargas jiems.

Linas rašė...

Arūnai, ką žmogus sėja, tą ir pjauna. Šapovalovui tai ir tinka. Niekas nieko nesakytų, jeigu jis nuo sakyklos nepaleistų tokių tiradų "Klaunai, kokios jūsų bažnyčios - klubai, išeikit iš jų" ir t.t. Beje, tik dabar jau ima pasirodyti medžiaga, kur pastoriai jau atvirai sako - yra taip ir taip ir pateikia, kas vyksta su žmonėm, prisiklausiusiais Šapovalovo. Kalbu taip, nes turiu gyvų pavyzdžių, kuriuos tas mokymas nuvedė į sukilimą ir į niekur.Čia reformacija? Reformacija buna tada kai kuriama, o ne griaunama.
Žinau, kad yra toks meilės sindromas, vieni įsimyli Saulytį, kiti Branhamą, treti Šapovalovą ir tada nedrįsk prieš kumyrą nieko sakyti. Šiuo atveju matau reikalą sakyti. Manau, kad Dievas nepriklausomas nei nuo Branhamo, nei nuo Šapovalovo. O žmonės tampa priklausomi.
Buvo žadama, kad per pusmetį Lietuvoj bus tiesiog ohoho, ir kas buvo? Kiek žmonių įtikėjo, kiek įsikūrė g12 bažnyčių pagal tą super mokymą ir super reformatoriaus vadovaujami? Praėjo jau gal 2 metai ir nieko,surinko nepatenkintuosius iš aplinkinių bažnyčių - tik toks ir vaisius. Viskas į triukšmą nueina. Be to, Dievas chamu nė vieno nepadaro, o kam tinka šita zekiška maniera ir teminologija, aš ne prieš - klausykit toliau, tik nepamirškit, kad žmogų reikia vertinti ne pagal dovanas, o pagal charakterį. Dovanos neatšaukiamos, o charakteris ugdomas, jei tavo liežuvis nešvarus, likai tokiu pat chamu kaip ir buvai - esi mirties taške, todėl ir mokymas neš tik mirtį. ir viskas, ar čia taip sunku suprasti?
Dėl manęs - tegyvena jis 100 metų ir tegu jam gerai sekasi, bet jei jis pareiškia nuomonę, gal ir aš galiu apie tai pareikšti?

Dinas rašė...

Visu pirmą tegul Šapovalovas palieka savo emocijas,ašarasir t.t Ir aplamai jo tas mokymas nekoks.Tikrai tegul nueina i sporto varžybas ir ten pasižiūri kaip atrodo tikras jo vadinamas prabudimas,galėjo atvažiuoti kai buvo europos krepšinio čempionatas,butu pamates koks tada buvo prabudimas.Ką jis Tada Kaune Dare tai tikrai neatneše jokiu vaisių.Aišku iš dalies gerai,nueini išsikrauni,išsirėki.tarsi su Dievu pabendrauji.Gal ir gerai.Jis skaldo,manau savę,savo pažiūras pristatydamas kaip pačias teisingiausias.Į jo tarnavimus daugiausia ,bent pernai miaatais buvo susirinke tie tikintys kurie nerasdavo vietos įvairiose baznyčiose ir ieškojo kažko naujo,naujų "pastoriu",daug buvo nelabai psichiškai sveikų.Na bet bet kokių atvejų gerai kad dar ne savę skelbia gelbėtojų o Kristų.Nors nebedaug iki to truksta.