trečiadienis, rugsėjo 01, 2010

Vatikanas sureagavo į Muamarą Kadafį ir jo paskaitą


Vatikano pareigūnas sukritikavo Libijos lyderį Muamarą Kadafį (Moamer Kadhafi), kuris paragino Europą priimti islamą ir pavadino tokį pareiškimą nepagarba popiežiui bei visai katalikiškai Italijai, informuoja naujienų agentūra AFP.
"Raginimas Europai priimti islamą neturi jokios prasmės, nes tik individualūs asmenys gali pasirinkti religiją ir nuspręsti, kas jie tokie: krikščionys, musulmonai ar kitos religijos išpažinėjai", - "La Repubblica" sakė arkivyskupas Robertas Sara (Robert Sarah).
Rugpjūčio 29 dieną M. Kadafis Romoje stojo prieš 487 Italijos merginų auditoriją - joms jis pasakojo apie islamo vertybes. Kiekvienai jo paskaitoje dalyvavusiai merginai Libijos lyderis padovanojo po Korano egzempliorių ir pareiškė, kad "islamas privalo tapti pagrindine visos Europos religija".
Kaip skelbia šaltinis, trys iš paskaitoje dalyvavusių merginų - dvi italės ir viena ispanė - jau pareiškė norą priimti islamą. Pažymima, kad merginos ir moterys pasiklausyti M. Kadafio atėjo paklausyti už pinigus - joms buvo sumokėta nuo 100 dolerių iki 150 eurų.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

ateina laikas,kai visiems bus aisku kaip diena,ka jie turi pasirinkti ir ka priimti...ir visi kaip vienas priklaups savo kelius ir ispazins,kad Jezus-yra Viespats!

Kodel Vatikanas bejegis taip pasakyti?... :)

Olgerdas rašė...

Tegu Kadafis atvaziuoja pas mus ir ilgeliau paskaito paskaitas- as jo kasdien klausyciau. Ne uz aciu zinoma klausyciau:)...

Linas rašė...

Kodėl dujos ir bendzinas brangus? todėl, kad dalis lėšų nueina apmokamai islamizacijai, pav Afrikoje jie moka stipendijas visiems priimantiems islama, kaip soc pašalpą:) Nu ir Lietuvoj tokių atrastų:)

Olgerdas rašė...

As tik paskaitas turejau omenyje:) kad pamiegociau jose uz mokesti:), o ne apie islamo priemima... Turiu siokios praktikos cia. Esu lankes anglu kalbos kursus nemokamus, kuriuos organizavo mormonai. Jie ten savo baiku nekiso, destytojas man labai patiko, savo dalyko zinovas. Na, o kad po paskaitu dalino savo mormoniskas knygutes- tai ju gi galima ir neimt... tai as ir darydavau:)