penktadienis, rugpjūčio 20, 2010

Kas aštuntas amerikietis - buvęs tradicinis krikščionis


Grupės "Barna" tyrimų duomenimis, kas aštuntas amerikietis - buvęs tradicinis krikščionis, praneša Православие.Ру.
Tiesa, reikia pasakyti,kad dauguma iš tų, kurie pavadino save "buvusiais tradiciniais krikščionimis", nebuvo visai sąmoningi, mat buvo kūdikystėje krikštyti katalikų ar tradicinių protestantų bažnyčiose. Vėliau jie tapo agnostikais arba pasirinko kitą tikėjimą, praneša "Christian Post".
Tačiau 3 procentai apklaustųjų tvirtino, kad vaikystėje buvo ateistais ir tapo krikščionimis jau suaugę. Pagrindinės priežastys, kodėl amerikiečiai paliko krikščionybę yra "naujo supratimo ir išsilavinimo įgijimas", "nusivylimas religija, negatyvi patirtis bažnyčioje", "Nesutikimas su bažnyčios pozicija abortų, kontrasepcijos klausimais", "noras gauti naują religinč patirtį".
Amerikiečiai teigė, kad pagrindinės priežastys, kodėl jie tapo krikščionimis yra šios "Bėgant laikui kitas požiūris į gyvenimą", "Kristaus pažinimas", "noras studijuoti Bibliją".
68 procentai respondentų tikėjimą pakeitė iki 30 metų. Tyrimas parodė, kad 23 procentai perėjo iš katalikų bažnyčios į protestantų, 12 procentų – iš vienos protestantų denominacijos į kitą.

Komentarų nėra: