ketvirtadienis, rugpjūčio 12, 2010

Talibai sušaudė 10 gydytojų


10 gydytojų oftolmologų talibų teroristai sušaudė Afganistane. Gydytojai dirbo humanitarinėje misijoje International Assistance Mission (ІАМ), praneša Сhristian Тoday.
International Assistance Mission Afganistane dirba nuo 1966 metų ir per tą laiką krikščioniškos humanitarinės organizacijos darbuotojai nebuvo nukentėję.
Nužudyti krikščionys per kalnus grįžo į Kabulą po vizito Nuristano provincijoje, kur gydė žmones. Ginkluoti talibai juos sustabdė, liepė važiuoti į mišką, ten apiplėšė, išrikiavo į eilę ir sušaudė. Nužudyti 6 amerikiečiai, britas, vokietis ir du afganų gydytojai. Vienas afganų gydytojas išgyveno, nes talibams pacitavo Koraną. Jauniausiam buvo 24 metai, vyriausiam 63.
Talibanas prisiėmė atsakomybę už gydytojų krikščionių nužudymą.

7 komentarai:

ramaske rašė...

"Nužudyti krikščionys per kalnus grįžo į Kabulą po vizito Nuristano provincijoje, kur gydė žmones."

Va cia tai bent!

Linas rašė...

Ir tau Ramaške, labas:)

ramaske rašė...

Labas,Linai.Senokai jau..hmm.Nepyk,bo ir as skant truputi prie literaturos,tai i akis ir uzkrito tokios retos formuluotes sakinys.Gal labai aktyviai atostogauji,kad taip blogas letai stumiasi?O gal karsciai?.Nors tie karsciai Lietuvoje man sypsena kelia,zinoma,saltakraujams lietuviams gal ir tragedija,bet ka sakyti man,kai jau 9val. ryto 38,o idienojus ir 47 pasiekiam?

Linas rašė...

Na, Ramaske, darau, ka galiu, bo neliko ant Lietuvos kam zinioms rupintis:) O del karsiu zinok, tai rusiskoj pirty 30 ir suomiskoj labai skiriasi:) Nepamirsk, kad pas mus labai dregna:)

Olgerdas rašė...

Nujau Linai tik nemanyk esas paskutinis mohikanas:). Ir be taves yra ziniu portalu tai labai jau nesusireiksmink:)

Linas rašė...

kas šuniui uodegą pakels, jei ne jis pats:) Būtų gerai, kad ir man tuos portalus, kurie kazdien atnaujina žinias apie gyvenimą religijos srityje, nurodytum, gal ir aš ką rasčiau įdomaus.

Olgerdas rašė...

As tai rusiskus ir angliskus daugiausia skaitau, nebutinai religinius, nu dar kartais koki lryta ar delfi ilendu, nors delfis labai ir labai neprofesionalus, nors ir populiarus. Taip kad pakanka informacijos.