antradienis, sausio 29, 2008

Teroristų krikštatėvis buvo provoslavas

Jordanijoje nuo širdies priepuolio mirė radikaliojo Palestinos išvadavimo liaudies fronto (PILF) įkūrėjas George`as Habashas. G. Habashui buvo apie 80 metų.Palestinos savivaldos prezidentas Mahmudas Abbasas paskelbė trijų dienų nacionalinį gedulą.
Pranešama, kad šis žmogus gimė Lidos mieste, provoslavų šeimoje ir net giedojo bažnyčios chore, pagal išsilavinimą jis buvo gydytojas.

Kai PILF vadovavo G. Habashas, judėjimas liūdnai pagarsėjo kaip viena radikaliausių palestiniečių kovotojų grupuočių, kuri organizuodavo lėktuvų užgrobimus.
1970 metų rugsėjį PILF užgrobė keturis lėktuvus. Kai iš jų buvo evakuoti keleiviai, judėjimo nariai, filmuojant viso pasaulio operatoriams, orlaivius susprogdino.
Grupuotė taip pat apšaudydavo Izraelio lėktuvus, rengdavo sprogdinimus ir grobdavo žmones.
Taigi, jį galima vadinti viso dabartinio teroristų judėjimo krikštatėviu. Kai jo klausė, kaip jis gydytojas - krikščionis galėjo grobti, žudyti, pjaustyti žmones, George`as Habashas sakė, kad nutolo nuo krikščionybės ėmęs kovoti. "Nebuvo laiko galvoti apie religiją, mes norėjome atkreipti pasaulio dėmesį". Ką gi, dėmesį jie atkreipė, bet Palestinos problema taip ir neišspręsta, o šias dienas ji pasiekė dar ir aplipusi krauju.
Pagal "Maranatha"

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Geriau pakalbėk apie tai, kiek palestiniečių (įskaitant vaikus) nužudė ir nukankino tavo gentainiai - prieš kišdamas purviną liežuvį prie savo tautos gynėjo atminimo. Ne tau spręsti, kas krikščionis ir kas ne. Gyvuliška neapykanta islamui ir simpatija totalitarinėms sektoms - visai ne krikščioniškumo rodiklis.

P.S. Ir išmok teisingai rašyti žodį "pravoslavas". Laisvu laiku nuo "Šulchan Arucho" studijavimo, žinoma.