antradienis, sausio 22, 2008

Svarstytas Religinių bendruomenių ir bendrijų įstatymo pakeitimo įstatymo projektas

Vakar Teisingumo ministerijoje įvyko darbo grupės Religinių bendruomenių ir bendrijų įstatymo pakeitimo įstatymo projekto pastaboms išnagrinėti posėdis.
Į darbo grupės pasitarimą buvo pakviesti ir gausiai susirinko tradicinių ir kitų valstybės pripažintų religinių bendruomenių atstovai, kurie buvo iš anksto pateikę pasiūlymus dėl naujojo religinių bendruomenių ir bendrijų įstatymo projekto.
Pasitarime, kuriam pirmininkavo ministerijos sekretorius Arūnas Kazlauskas, buvo nagrinėjamos religinių bendruomenių ir bendrijų pastabos ir pasiūlymai dėl įstatymo projekto nuostatų. Diskutuota dėl tokių įstatymo projekte vartojamų sąvokų, kaip religinė bendruomenė, religinė bendrija, religinės bendrijos centras. Daug klausimų sukėlė įstatymo projekto nuostatos dėl tradicinių religinių bendruomenių ir bendrijų teisinės formos keitimo. Pasikeista nuomonėmis ir dėl religinių bendruomenių ir bendrijų teisės sudaryti sutartis su valstybe, dėl šių sutarčių rengimo tvarkos, jų teisinės galios ir kitais klausimais.
Artimiausiu metu darbo grupė, atsižvelgusi į posėdžio metu išsakytus pasiūlymus ir pastabas, patikslins šio įstatymo projektą bei dar kartą pakvies tradicines ir kitas valstybės pripažintas religines bendruomenes ir bendrijas aptarti projekto nuostatas.

Komentarų nėra: