ketvirtadienis, sausio 10, 2008

Jėzuitai renka "juodąjį popiežių"

218 delegatų iš įvairių šalių ir kontinentų Romoje susirinko išrinkti naują Jėzuitų ordino generolą, neoficialiai vadinamą "juoduoju popiežiumi".Šis prieštaringai vertinamas ir liūdnai istoriškai pagarsėjęs ordinas atlieka slaptosios policijos vaidmeny pačioje Katalikų bažnyčioje, praneša ИТАР-ТАСС.

Pirmą kartą jėzuitų generolas bus renkamas dar esant gyvam kitam generolui, olandui Pėteriui Kolbenbachui. Apžvalgininkai sprendžia, kad naujojo "juodojo popiežiaus" kandidatūra paaiškės jau sausio 18 dieną.

Портал-Кредо

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Mirks is juoko... Jus pirma isigilinkite ponas Linai, kas tie jezuitai, o nesivadovaukite kazkokios pasaulio supuvusios dvasios agentura... Jums geriau, kad tie zmones, kurie jezuitu misionieriu deka tapo krikscionimis, degtu pragare kaip bedieviai? Patys kvailiai katalikai istorijos begyje buvo jezuitus uzdraude del intrigu ir pavydo (vis tas nuodemingas zmogiskumas...). Paskaitykite pvz. kad ir sv.Ignaco Lojolos autobiografija, jo atsivertimo istorija - jei esate Dievo zmogus, tai tikrai suprasite, kad tai Sventosios Dvasios darbas.
Kodel jus norite paneigti ir apjuodinti viska, kas vyksta ne jusu baznycioje??? Ar jums kiti krikscionys yra priesai, ne jusu broliai ir seses?

Anonimiškas rašė...

na, jei mes broliai, tai taip, ale kad katalikai prie zodzio broliai, prideda - paklyde:) Siuo atveju suprantu, kad vienytis su paklydusiais neiseina. Uzuojauta katalikams, sunki ju dalia.
Rasote - Mirks is juoko - mums taip tik tiek tereikia, o va istorijos begyje nuo jezuitu rankos ne vienam ir tiesiogiai teko tai patirti. Norite pasakyti, kad Šventoji Dvasia paskatino Lojolą įkurti organizacija, kurios tikslas - bet kokiom priemonėm siekti savo tikslų?
Ar tikrai ta organizacija iš Dievo Dvasios?:) Kiek žinau, Dievas biški kitoks:)