penktadienis, gruodžio 07, 2007

Lietuvoje Orvelo “Gyvulių ūkis” įgyvendintas

Šį kartą padėtas taškas – Lietuvoje Orvelo “gyvulių ūkis” įgyvendintas praktiškai, nes Konstitucinis Teismas pareiškė “Netradicinės bažnyčios ir religinės organizacijos gali turėti mažiau teisių nei pripažintos tradicinėmis. Tokį reglamentavimą įtvirtina šalies Konstitucija”. Taigi Dž.Orvelo knygos teiginiai tapo realybe.
1.Visi gyvuliai yra lygūs.
2.Kai kurie gyvuliai lygesni už kitus.
Pagal įstatymus, valstybė pripažįsta devynias tradicines religines bendrijas. Būtent joms Seimas gali nustatyti tokias teises, kurių neturi tradicinėmis Lietuvoje nesančios bažnyčios ir religinės organizacijos, sakoma ketvirtadienį paskelbtame Konstitucinio Teismo išaiškinime.
Juokingiausia, kad toliau sakoma:” Diferencijuoto teisinio reguliavimo nustatymas savaime nereiškia, kad vieni tikintieji yra diskriminuojami, o kitiems teikiamos privilegijos”.
Leiskit paklausti, o ką tai reiškia?Ar tai, kad vienos bendrijos atleidžiamos nuo mokesčių, joms mokama už pastatų rekonstrukciją, kunigų soc draudimą ir pensijas, tikybos mokyma ir t.t., o kitos TURI mokėti mokesčius ir jos neturi faktiškai jokių teisių.
Aš nesu už tai, kad visi privalo mokėti ar nemokėti, matau tik aiškų vienos demominacijos, būten Vatikano statytinių lobizmą, kuris pasiekė ir Konstitucinį teismą. Absurdas, kad valstybėje vieni žmonės iškelti virš kitų ir tai įtvirtina Konstitucija ir konstitucinis teismas. Sakė, komunistai buvo blogi, tačiau tokių absurdų nebuvo – ten bent deklaravo, kad visi “tarybiniai piliečiai lygūs”, o nepriklausomoj Lietuvoj atvirai rėžiama – tu tėvynėje turi mažiau teisių.

Nieko nesakyčiau, jei kalba būtų apie saviraišką, tačiau tai, kad turiu mažiau teisių, niekada nesutiksiu ir jokie konstituciniai ar prostituciniai teismai man to neįrodys. jei norima įvesti piliečių skirstymą, o jau taip yra Lietuvoj, turime kalbėti apie aparteido sistemą.

1 komentaras:

Unknown rašė...

Tik Geroszinios.lt naujienos lietuvoje:)