sekmadienis, gruodžio 30, 2007

Britanija tapo katalikiška šalimi

Pirmą kartą po 450 metų pertraukos Britanija tapo katalikiška šalimi - paskelbta, kad katalikų šalyje daugiau, negu aktyvių anglikonų. Beje, anglikonai pr pastaruosius metus prarado apie 20 procentų savo bažnyčių lankytojų.
Pagrindinė priežastis - emigracija. Būtent emigrantai sudaro katalikų bendruomenes, sakykim, net tiksliai nežinoma, kiek Lietuvos gyventojų dabar yra apsistoję šioje šalyje, manoma, kad apie 200 000.
Tačiau yra ir svarbesnių dalykų, sakykim Tonis Bleiras perėjo į katalikų tikėjimą. Nieko nuostabaus - Anglikonų bažnyčia pavirto į neaiškų darinį su neaiškiomis vertybėmis. Sakykim, jai vadovaujantis Kenterberio vyskupas neseniai pareiškė, kad netiki Biblijos istorija apie karalius, kurie Jėzui atnešė dovanų - esą tai legenda. Ko gali pasiekti tokia bažnyčia?Pridėkim atkaklų siekį į šventikus įbrukti homoseksualus, kitas abejotinas vertybes - anglikonai grįžta į pagonybės glėbį. Nenuostabu, kad dalis anglikonų ėmė jungtis prie Afrikos vyskupijų, kurios, skirtingai nuo europiečių, išlaikė evangelinį mąstymą ir vertybes ir nesustodami auga. Pavyzdžiui, Sudane anglikonai yra greičiausiai auganti konfesija.
Pagal "Vyctory"

Komentarų nėra: