trečiadienis, balandžio 06, 2005

Rasta Evangelija pagal Judą smogs per “Da Vinčio kodą“

Šveicarijoje rastas manuskriptas, kuris laikomas Evangelija pagal Judą. Fondas “Maecenas” šį rankraštį įsigijo iš privataus asmens.
Apie Jėzaus išdavėjo Judo evangeliją nežinoma nieko, išskyrus tai, kad tokia evangelija egzistavo. Ją mini vyskupas Irenėjus, kuris II amžiuje ją įvardijo kaip ereziją.
Jos teksta sudaro 62 lapai papiruso, tekstas užrašytas koptų kalba.Pasak mokslininkų tekstas išliko tik todėl, kad koptams draudžiama naikinti rankraščius, kur yra žodis “Dievas”
Rastoji Judo evangelija gali labai stipriai smogti per komercinius literatūros ir kino žanrus, ypač nukentėti turėtų garsusis “Da Vinčio kodas“, kurio filmo premjera sutaps su Judo evangelijos pasirodymu. Juk šios knygos idėja yra ta, kad krikščionys slepia tai, kad Jėzus vedė Mariją Magdalietę ir ši pagimdė jam vaiką.
Ypač tai nepatiko stačiatikių bažnyčiai.“Da Vinčio kodas“, kaip ir kiti bandymai perrašyti žemiškojo Jėzaus gyvenimo istoriją, tėra tik bandymas pateisinti nuodėmę, tikina Rusijos Stačiatikių Bažnyčios atstovai.
„Ne pirmą kartą yra bandoma Viešpaties Jėzaus Kristaus gyvenimą pristatyti būdu, kuris prieštarauja Evangelijų pasakojimams ir bažnytinei tradicijai. Tokių bandymų buvo iš karto po jo žemiškosios istorijos pabaigos, per visus tolesnius amžius ir ypač XX a. pabaigoje“, - Rusijos Stačiatikių Bažnyčios atstovai.
Pasak jų, tokios fantazijos dažniausiai atsiranda dėl dviejų priežasčių: dėl noro pateisinti nuodėmę ir dėl troškimo sulaukti visuotinės šlovės.
Taigi, teks palaukti dar metus, kol pasirodys šis šveicarų mokslininkų ruošiamas rankraštis ir bus sugriautas dar vienas mitas.
Pagal “Drugoe” ir “Inopressa” pranešimus

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

idomu kas patvirtins, kad tai kas parasyta tuose 62 lapuose, yra TIESA...a..?