trečiadienis, balandžio 13, 2005

Protestuoja pedofilų aukos

Pedofilų kunigų aukos stengiasi neleisti kardinolui Bernardui Law aukoti mišių mirusio popiežiaus garbei, praneša BBC News.
2002 metais katalikų kardinolas Bernardas Law turėjo palikti Bostoną, nes paaiškėjo, kad jis žinojo apie pedofilus kunigus ir juos savotiškai dangstė
JAV kunigų – pedofilų aukų organizacija ragina neleisti aukoti mišių jam. Priminsiu, kad popiežius Jonas Paulius II pats paskyrė į naujas pareigas kardinolą Bernardą Law. Kunigų – pedofilų aukų organizacija savo tinklalapyje paskelbė, kad ragina Vatikaną įsiklausyti į jų balsą.
Vatikano pareiškime buvo nurodoma, kad popiežius B.Law paskyrė vienos svarbiausių Romos bažnyčių - Švč. Marijos didžiosios bazilikos dekanu. Dekanas yra vyriausiasis katedros arba bazilikos dvasininkas, atsakingas už jos administravimą ir paprastai vadovaujantis daugeliui apeigų.
Seksualinio priekabiavimo skandalas Jungtinių Valstijų Katalikų bažnyčią sukrėtė 2002 metais, kai išaiškėjo, kad seksualiai nepilnamečius išnaudojusius kunigus daugelis vyskupų perkeldavo iš vienos parapijos į kitą, užuot juos suspendavę ar pranešę apie nusikaltimus pasaulietinei valdžiai.
Tvirkinimo aukoms JAV Bažnyčia išmokėjo beveik 700 mln. dolerių (1,9 mlrd. litų) kompensaciją. Bostono vyskupija, kur apie skandalus žiniasklaida pranešė pirmiausiai, paklojo 85 mln. dolerių (238 mln. litų).
Tikinčiųjų viešai paragintas pasitraukti, B.Law gėdingai atsistatydino 2002 metų gruodį. Nuo tada jis daugiau laiko praleido Romoje nei Jungtinėse Valstijose, o nemažai Vatikano apžvalgininkų spėliojo, ar popiežius skirs jam kokį nors postą.
Bostono arkivyskupija pranešė, kad jėzuitų vadovaujamai Bostono kolegijai už daugiau kaip 100 mln. dolerių (280 mln. litų) ruošiasi parduoti arkivyskupo dvarą ir jį supančias žemes, idant šimtams seksualinės prievartos aukų galėtų išmokėti teismo priteistas kompensacijas.

Pagal "Credo" pranešimą.

Komentarų nėra: