trečiadienis, gruodžio 22, 2004

Vandeniu prieš Šėtoną? Ką gi. Sėkmės

Kitų metų vasarį viename prestižiškiausių Vatikano popiežiškajame Apaštalų karalienės universitete ("Regina Apostolorum") prasidės "teoriniai ir praktiniai" kursai katalikų kunigams, kurių metu bus nagrinėjamas satanizmas ir okultizmas, ketvirtadienį pranešė šio universiteto profesorius Carlo Climati.
Kursai rengiami reaguojant į tai, ką Bažnyčia vadina nerimą keliančiu domėjimusi okultizmu, ypač - tarp jaunų žmonių.


Šiais metais katalikiškos Italijos visuomenę sukrėtė dviejų paauglių, priklausiusių "sunkiojo metalo" grupei "Beasts of Satan", istorija. Juos rituališkai nužudė kiti šios grupės nariai. Laikraščiai rašė, kad vienos aukos miegamajame buvo pristatyta juodų žvakių ir pridėliota ožių kaukolių, o liudininkai žiniasklaidai pasakojo apie lytinį smurtą.


Satanistai per ritualinius aukojimus velniui kartais nužudo žmones ir neretai išniekina kapus.


Apaštalų karalienės universitetas savo pranešime nurodo, kad Katalikų Bažnyčia nuogąstauja dėl jaunimo domėjimosi okultizmu ir kad tokius dalykus reikėtų vertinti kaip "pavojaus signalą, raginantį rimtai pažvelgti į problemą, kuri vis dar toli gražu nepakankamai vertinama".


Satanizmas, sakoma universiteto pareiškime, sėja blaškymąsi tarp jaunų žmonių ir propaguoja visuomenę be moralinių suvaržymų.


Dviejų mėnesių kursuose, kuriuos lankys dvasininkai ir teologijos fakultetų paskutinių kursų studentai, be kita ko, bus gvildenamos tokios temos, kaip satanizmas, velnio apsėdimas ir "išlaisvinimo maldos".


Kai kuriais vertinimais, Italijoje yra apie 5 tūkst. satanistų kultų narių, iš kurių trys ketvirtadaliai - nuo 17 iki 25 metų.


1999-aisiais Katalikų Bažnyčia pirmą kartą beveik per 400 metų atnaujino ir papildė velnio išvarymo apeigas - egzorcizmą. Jis prasideda nuo maldų, palaiminimo ir šlakstymo šventintu vandeniu, rankų ant apsėstojo uždėjimu ir žegnojimu. Beje, patys katalikai kažkodėl neužsimena, kad jų mišios taip pat panašios į spiritistų susirinkimą, o ritualai taip pat paimti iš okultinių praktikų.


Komentarų nėra: