penktadienis, gruodžio 10, 2004

Aleliuja - gimė per Kaledas... Raudonkepuraitė

Agresyvioji tolerancija Europoja plačiai užsimojo prieš krikščionybę.Naujausias pavyzdys - net katalikybės citadelėje Italijoje žodis "Jėzus" tampa kažkuo baisiu, o vaikai tikinami, kad per Kaledas gime... Raudonkepuraitė.
Vienoje Italijos mokykloje kalėdinis Jėzaus Kristaus gimimo spektaklis buvo pakeistas vaidinimu apie Raudonkepuraitę, kad nebūtų įžeisti mokiniai musulmonai, tačiau tai labai supykdė Vatikaną, o aukšti Bažnyčios pareigūnai iškėlė klausimą, kiek tradicijų turės atsisakyti krikščionys, kad įtiktų imigrantams.

Praėjusią savaitę viena Italijos pradinė mokykla šiauriniame Treviso mieste nusprendė, kad šiais metais vietoj tradicinio kalėdinio spektaklio mokiniai vaidins Raudonkepuraitės istoriją. Mokytojų teigimu, ši pasaka yra puiki gėrio ir blogio kovos iliustracija ir neturėtų įžeisti musulmonų vaikų. Tradicinio mokyklos vaidinimo apie Kristaus gimimą buvo atsisakyta dėl kelių priežasčių.

Kitoje mokykloje netoli Milano kalėdinio himno žodis "Jėzus" buvo pakeistas žodžiu "dorybė". Vinencos provincijoje buvo atšauktas geriausio Kristaus gimimo vaidinimo konkursas.

"Ar mes po truputį pradedame išprotėti, - teigė reformų ministras Roberto Calderoli. - Ar dėl Alacho mes ketiname atsisakyti savo tikėjimo?"

"Mes privalome į savo tarpą priimti kitatikius, tačiau jie turi toleruoti mūsų tikėjimą", - teigė Vatikano migracijos departamento vadovas arkivyskupas Agostino Marchetto.
"Eltos" ir "cityorgod" informacija

1 komentaras:

R. A. rašė...

Tegyvuoja Raudonkepuraitė :))))