penktadienis, gruodžio 17, 2004

Jeigu visi savo žmonoms neištikimi vyrai būtų išvaryti iš bažnyčios, nebeliktų kam joje melstis

Vienas Olandijoje gimęs kunigas, kuris Prancūzijoje netoli sienos su Ispanija globojo nedidelę parapiją, buvo nušalintas nuo savo ganytojiškų pareigų, kai per sekmadienio mišias iš bažnyčios išvijo vieną svetimautoją.
58 metų tėvas Theo, įbaugintas į pensiją išėjusio notaro, kuris nuolat prieštaraudavo jo pažiūroms, lapkričio 21 dieną apie nesantuokinius vyro ryšius paskelbė iš sakyklos, teigė Prancūzijos žiniasklaida.
Piktu tonu ir veikiausiai žinodamas, kad jo poelgis atneš galą 24 metus trunkančiam kunigavimui Koljuro miestelyje, paprastai mandagus dvasininkas išbarė savo priešą už tai, kad jis turi meilužę.
Nors minimo vyro ir vietinės vaisių pardavėjos ryšiai buvo žinomi daugeliui miestelio gyventojų, viešai svetimoteriautoją pasmerkęs kunigas sukėlė tikrą skandalą. Kai pensininkas parašė skundą religinei vadovybei, tėvas Theo buvo išsiųstas į vienuolyną.
Dienraštis "Liberation" apklausė vietos gyventojus, kurie pripažino, kad savo žmoną apgaudinėjęs pensininkas nusipelnė bausmės, tačiau jie pažymėjo, kad kunigas perlenkė lazdą.
"Jeigu visi savo žmonoms neištikimi vyrai būtų išvaryti iš bažnyčios, nebeliktų kam joje melstis", - sakė vienas gyventojas

Komentarų nėra: