antradienis, kovo 19, 2013

Pranciškonai vėžį gydys... vargonais

Kažkoks visuotinis pamišimas apėmė rūpinantis ligoniais. Neseniai viena bendruomenė GARANTAVO, kad pasveiks 100 procentų apsilankiusių pas stebukladarį iš Rusijos ir net sukūrė "Išgydymų kambarius", tęsiančius tą GARANTUOTĄ veiksmą, dabar vėl pasklido žinia, kad į pagalba sergantiems skuba pranciškonai, kurie su vėžiu, kaip sako patys vienuoliai, kovos vargonų pagalba...
Mat Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno koplyčioje montuojami vargonai yra ne paprasti liturginiai, bet daug sudėtingesni - koncertiniai vargonai. Į uostamiestį atgabentas beveik 10 tonų sveriantis austrų firmos „Rieger-Orgelbau“ instrumentas. Iš Austrijos atvykę darbininkai beveik mėnesį montuos instrumentą. Naujieji vargonai pirmą kartą suskambės liepos 15 d. Vargonus statanti austrų įmonė per 167 metų patirtį į pasaulį išleido daugiau nei 2000 įvairiausių dydžių ir tipų instrumentų. Daugelis jų puošia žymias katedras, bažnyčias, koncertų sales, muzikos mokyklas bei universitetus visame pasaulyje.
Žinoma, vargonai yra gerai, bet kai vienuoliai kalbėdami per televiziją pristato juos kaip.... kovos su onkologinėmis ligomis priemonę, juokinga. Mano galva, medicinoje yra mažesnių ir šiuolaikiškesnių aparatų, o jei jau norima pateisinti brangių vargonų, kas nelabai tinka save vargšais pristatantiems pranciškonams, gal reiktų sugalvoti kitą būdą pasiteisinti?
 Bet šiaip, nepasiduokit, pranciškonai, neatsilikit žadėdami. Galima net tokią iškabą ant koplyčios pakabint:
Paklausai vargonų balso -
Tavo kūnas šoka valsą.
Nuo vibracijų išgis
Ir insultas, ir vėžys...

Komentarų nėra: