penktadienis, kovo 22, 2013

Estijos armija - Tamplierių ordino rankose

Estijos armija - Tamplierių ordino rankose, mat jos vadas Richo Terras pasirodė esąs slaptas Tamplierių ordino narys, praneša  "Eesti Ekspress", policija patvirtino, kad Estijoje tikrai veikia slaptos ordino struktūros. Savo veiklą tamplieriai vykdo per nevyriausybinę organizaciją OSMTH - Ordo Supremus Militaris Templi Hierosolymitani (Aukščiausias riterių ordinas Jeruzalės šventyklos), kurios nariai vadina savo "kariškiais -krikščionimis" Pats vadas Richo Terras teigė, kad jie labai ir labai kilnūs - kelia karių dvasingumą ir t.t.
Tamplierių ordinas buvo sukurtas 1118 m., o sunaikintas 1307 m., nes tapo per daug galingas ir turtingas. Įdomu, kad pastaruoju metu Tamplierių ordinas vėl atgimsta, o Norvegijos skerdikas A.Breivikas per apklausas vadino save tamplieriumi ir nurodė, kad buvo ir Estijoje.



Nors ir Lietuvoje tokių atvejų yra - neseniai buvo kilęs triukšmas, kai paaiškėjo, kad ministras Dainius Kreivys gali priklausyti pusiau slaptam katalikų ordinui "Opus Dei". Gal tai ir nieko blogo, tačiau tas pats D. Kreivys vienu savo sprendimu per 20 milijonų litų neskyrė Lietuvos paveldo objektams, o juos nukreipė į katalikų, daugiausiai pranciškonų, objektus.

Komentarų nėra: