trečiadienis, rugsėjo 28, 2011

Popą - oligarchą išsiuntė atstatyti kaimo cerkvės

Rusijoje Kazanės mieste bažnytinis teismas atleido Rusijos stačiatikių bažnyčios popą Michailą Grigorjevą nuo Kazanės "Великомученицы Параскевы Пятницы" cerkvės globėjo pareigų ir perkėlė į Kaimaro kaimą, kur liepė atstatyti neveikiančią cerkvę.
Michailas Grigorjevas būtų sau ramiai gyvenes, jei ne noras pasigirti - vienai iš televizijų jis davė interviu, kur pasakojo, kad mėgsta prabangius rūbus, nešioja laikrodį "Patek Philippe" už 100 000 dolerių, jo mobiliakas "Vertu" kainuoja  20 000 dolerių. Dalis siužeto buvo filmuota slapta kamera.
Be to, dvasiškas tėvelis pasigyrė, jog turi tris gerus automobilius, tris butus, vieną iš jų - Maskvoje, užmiesčio namų, taip pat, kad jis yra pastovus restoranų Kazanėje lankytojas...
Michailas Grigorjevas skundėsi žurnalistams, kad neseniai buvo apiplėštas - iš seifo dingo pinigai, apie 15 milijonų rublių.
"Независимая газета" patikslina, kad "dvasiško tėvelio" autoparką sudaro BMW X6 už 150 000 dolerių, "Mercedes Gelandewagen" už 150 000 dolerių ir pigutis "Mercedes Viano" vos už  1,5 milijono rublių. .
Žinoma, Kazanės vyskupija po tokio siužeto ėmėsi veiksmų - pasiuntė bažnytinį "oligarchą" atstatyti neveikiančią kaimo cerkvę, suteikdama progą padirbėti ne savo, o bažnyčios labui. Tiesa, pats tėvas Michailas pareiškė, kad palikti Kazanės nė neketina ir, kaip tai daro suirutės metu valdininkai,  atgulė į ligoninę...

Komentarų nėra: