penktadienis, rugsėjo 02, 2011

Didžioji Britanija - mokiniai vėl gaus beržinės košės

Didžioji Britanija susirūpino auklėjimu po Londone vykusių gatvių riaušių ir pirmoji numojo ranka į išsikerojusį humanizmą, pagal kurį mokykloje vaiko nė pirštu liesti negalima, o tik pabarti.
Greitai ten bus atšaukta taisyklė, pagal kurią buvo fiksuojamas kiekvienas jėgos panaudojimas, kai mokytojas tramdė neklusnius mokinius. Taigi, mokytojai gaus teisę įkrėsti beržinės košės neklusniems mokiniams, jeigu matys reikalą.
Švietimo ministras tvirtina, kad jei tėvas ateina į mokyklą, o mokytojai skundžiasi, jog nieko su juo padaryti negali, nes negali liesti, ta mokykla yra tiesiog neteisi, suaugę savo autoritetą turi didinti ir naudodami fizinę jėgą prieš nepaklūstančius.
Beje, planuojama į darbą mokyklose priimti daugiau vyrų, o taip pat pasitelkti ir baigusius karinę tarnybą vyrus - taip bus didinamas suaugusiųjų autoritetas. Taigi, tvarka bus, o gal net ir kariška.

6 komentarai:

Sigitas Kalinas rašė...

Tvarkos reikia, bet fizinės bausmės... Na, nelabai pritariu. Smurtas gimdo smurtą.
Reikia vaikams ugdyti vertybes, griežtai smerkti liumpenizmą.

Zita rašė...

Lazdos lenkimas tai į vieną, tai į kitą pusę, baigiasi tos lazdos sulūžimų, ko pasekoje ta lazda tampa netinkama naudojimui.

Linas rašė...

Na, apie smurtą niekas čia nekalba. Valstybė juk nusikaltėlių neįkalbinėja, o baudžia. Taigi, bausmė nėra smurtas

Anonimiškas rašė...

Saliamonas sako: "ka Tevas myli ta baudzia". taip pat ir apie biologinius tevus kalba. Nemaisykit humanizmo su Evangelija. Bausmes kaip rykste yr sveika vaiko brandai.

Hadrian rašė...

Ar galima būtų sužinoti nuorodą į šios informacijos šaltinį?

Linas rašė...

Tiksliai neužfiksavau, bet čia mignews.com