pirmadienis, birželio 28, 2010

Pakistane "už piktžodžiavimą" nuteisė dar vieną krikščionį


Dar vienas krikščionis Pakistane apkaltintas piktžodžiavimu ir suimtas, praneša žinių agentūra „Fides“. Pakistano Katalikų vyskupų konferencija apsiėmė apkaltintąjį ginti ir dar kartą kritikavo Pakistano valdžią dėl nepakankamos religinių mažumų apsaugos šalyje,- praneša "Vatikano radijas".
Šį kartą apkaltintas 73 metų Rehmat Masih, gyvenęs Feisalabado arkivyskupijos teritorijai priklausančiame kaime. Vienas iš vietinių musulmonų jį apkaltino piktžodžiavimu prieš pranašą Mohametą. Tačiau, anot „Fides“ surinktų liudijimų, kaltinimai yra melagingi, o jų motyvas yra kivirčas dėl žemės.
Pats įstatymas jau diskriminuoja ne musulmonus, antra vertus, jis lengvai panaudojamas asmeninių sąskaitų suvedinėjime ar egoistinių interesų siekime.
Nors remiantis šiuo įstatymu, veikiančiu nuo 1987 metų, yra iškelta nemažai abejotinų kaltinimų krikščionims, daugiausia nuo jo kenčia patys islamo išpažinėjai. Pasak Pakistano vyskupų konferencijos teisingumo ir taikos komisijos surinktų duomenų, 2009 metais Pakistane buvo užvesta mažiausiai 112 bylų dėl piktžodžiavimo. Aštuonios prieš krikščionis, 47 prieš musulmonus ir 57 prieš islamiško Ahmadiyya judėjimo narius.

Komentarų nėra: