antradienis, birželio 15, 2010

Popiežiaus pamokslininkas prisiminė pasauliečius


Lietuvoje viešėjęs popiežiaus namų pamokslininkas tėvas Raniero Cantalamessa susitikime su krikščioniška žiniasklaida dvasininkas prisipažino, kad per šiuos metus stengėsi priimti visus kvietimus ir dalyvauti kiek įmanoma daugiau rekolekcijų kunigams.
Žiniasklaidos atstovų paklaustas apie mažėjantį jaunuolių, norinčių tapti kunigais, skaičių, tėvas įžvelgė teigiamas šio reiškinio puses. Jo manymu, mažėjanti tikinčiųjų kaimenė nereiškia silpnesnės bendruomenės, greičiau atvirkščiai. Be to, mažesnis kunigų skaičius atveria galimybes daugiau tarnauti pasauliečiams. Tokiu būdu labiau susijungs ir vis glaudžiau bendradarbiaus dvasininkija ir paprasti tikintieji.
„Ar įmanoma kariauti karą vien su generolais be kareivių? Ar galima futbolo komandą surinkti, kur bus tiktai teisėjas ir treneris be žaidėjų? Dėl to ir evangelizacijos negalima organizuoti, kur būtų tiktai popiežius su vyskupais be pasauliečių. Aš sakau, kad pasauliečiai yra Bažnyčios atominė energija, nes tai yra energija, kuri yra paslėpta kiekviename Bažnyčios atome, sudedamojoje dalyje, kiekviename žmoguje“, - kalbėjo tėvas Raniero Cantalamessa.
Jis taip pat dalijosi mintimis apie tai, kaip šiandieniame pasaulyje krikščionys turėtų skelbti Evangeliją. Pamokslininkas keturiolika metų vieno Italijos televizijos kanalo eteryje veda televizijos laidas, kuriose aiškina Dievo žodį, liudija Kristaus prisikėlimą ir veikimą kiekvieno žmogaus gyvenime. Dvasininkas pastebi, kad vienintelis būdas tikrai skelbti Kristų, tai pirmiausia patiems skelbėjams tikėti, kad Dievo žodis turi galią.
„Skelbti Jį su vidiniu įsitikinimu, su tikėjimu, kad pats Dievo žodis turi jėgą paliesti širdį. Tokią patirtį įgijau, kalbėdamas televizijoje. Aš supratau, kad Evangeliją būtina visada pritaikyti gyvenime, taigi reikia būti labai konkretiems. Ta prasme, Jėzus būtų buvęs geriausias televizijos pamokslininkas, jeigu tais laikais ji būtų egzistavusi“, - sakė Raniero Cantalamessa.

Komentarų nėra: