trečiadienis, liepos 01, 2009

Britų vyskupas mato anglikonų mirtį

Britų vyskupas ASSIST News Service nupiešė liūdną Anglikonų bažnyčios likimą. Jis tvirtina, kad "Krikščioniška Britanija jau mirusi" ir per artimiausius 30 metų Anglikonų bažnyčia gali išnykti visiškai.
Vyskupas Polas Ričardsonas teigia, kad jei kolego nesiims veiksmų, bažnyčia "tiesiog išmirs".Ričardsonas teigė, kad "šiuo etapu sunku pasakyti ar bažnyčia išliks artimiausiais 30 metų". Jis taip pat perspėjo anglikonų lyderius būti pasiruošusius priimti iššūkį, kad Anglikonų bažnyčios išnykimas praktiškai neišvengiamas.
Jau ateinantį mėnesį Anglikonų taryba spręs apie šventikų sumažinimą dėl finansinių problemų.. Tuo tarpu vyskupas Gremas Krėjus sako:'Aš įsitikinęs, kad evangelija iki šio laiko turi jėgą užkariauti žmones ir keisti Britanijos visuomenę. Bet kuri bažnyčia, kuri tame dalyvauja, matys žmones, kurie ateina pas Dievą ir keičiasi". Krėjus sako, kad bažnyčios užduotis nėra ta, kad užsiimti padėtį visuomenėje ar stebėti statistiką, bažnyčios užduotis - nešti evangeliją.
Priminsiu, kad dėl tokios padėties iš dalies kalti patys anglikonai. Jau kilo ne vienas skandalas, kai anglikonų hierarchai patys sakė abejojantys Biblija arba kai į aukščiausius postus ėmė skirti atvirai homoseksualų gyvenimo būdą vedančius asmenis.
Pagal "In Vyctory"

Komentarų nėra: