ketvirtadienis, birželio 25, 2009

Airijos katalikų auklėjimo įstaigose - stulbinantys prievartos mastai

Speciali komisija Airijoje atskleidė šiurpius nusikaltimus, kurie buvo vykdomi katalikų žinioje esančiose įvairiose vaikų auklėjimo įstaigose. Airijoje daugiau kaip 800 katalikų kunigų ir vienuolių apkaltinti tyčiojimųsi iš vaikų, praneša ИНТЕРФАКС. "Dvasiškų tėvelių" aukos skaičiuojamos šimtais tūkstančių.

Daugiau kaip 800 kunigų, vienuolių per paskutinius 80 metų morališkai ir seksualiai išnaudojo auklėjamus vaikus Airijos katalikiškose mokymo įstaigose - tokios specialios Airijos komisijos, tyrusios prievartą prieš vaikus, duomenys. Ataskaitoje sakoma, kad daugiau kaip 500 žmonių iš dabar tarnaujančių Airijos katalikų bažnyčioje, pripažinti kaltais, o nukentėjusiųjų skaičius, kurie kreipėsi pagalbos, viršija 10 tūkstančių. Bendras nukentėjusių vaikų skaičius gali siekti 150 tūkstančių.
Tyrimas parodė, kad daugelyje įstaigų, kuriose darbavosi ir darbuojasi katalikų vienuoliai ir vienuolės, vaikai patiria ne pačius geriausius dalykus. Vaikus, kurie daugiausia kilę iš nepasiturinčių šeimų, vienuoliai laiko tamsiose ir šaltose patalpose, verčia nepakeliamai dirbti, atima šiltus rūbus, marina badu taip, kad vaikai turi maitintis atliekomis ir gyvulių pašaru. Komisijos pirmininkas Sinas Rajanas tvirtina, kad Katalikų bažnyčia apie tai žinojo, tačiau nieko nedarė, tik perkeldavo žiaurius tarnautojus į kitas vietas, nekreipė dėmesio ir vietinė valdžia, nors daugelį kartų gyventojai skundėsi katalikų tarnautojų elgesiu..
Dabar už tai gali tekri brangiai sumokėti - kompensacijos suma, kurią gali tekti sumokėti Airijos Katalikų bažnyčiai gali viršyti 10,5 milijardo eurų.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.