trečiadienis, birželio 17, 2009

Politikai parodė prietaringumą

Kurioziškas religinio uolumo, (o gal prietaringumo) atvejis užfiksuotas Vilniuje - "Lietuvos rytas" rašo apie tai, kad Vilniaus rajono tarybos nariai paskelbė Kristaus karaliaus intronizacijos – valdžios perleidimo Dievui – aktą.
Vilniaus rajono merė Marija Rekst paaiškino, kad paskelbdama tokį aktą savivaldybė siekia išvengti skaudžių klaidų, pavojų ir grėsmių.
Kristaus karaliaus intronizacijos aktą savivaldybė paskelbė gavusi Bažnyčios hierarchų pritarimą. Tarybos posėdžių salėje apsilankęs kunigas Tadeušas Jasinskis "supažindino ir su intruonizuojamuoju" - šventino Kristaus karaliaus paveikslą.
Už aktą Vilniaus rajono savivaldybės tarybos nariai pasisakė vienbalsiai, bet prisipažino patys nelabai supratę, ką kas yra intronizacija. Situacija išties skamba kaip anekdotas.
Taigi, politikai dabar gali būti ramūs - jei kas nepavyks, rinkėjams galės paaiškinti, kad viskas yra Dievo valia pagal jų priimtą aktą.
Tiesa, čia gali iškilti netikėta teisinė kolizija, mat Lietuva dokumentaliai katalikų yra paaukota Mergelei Marijai, Dangaus Karalienei, o atsiradimas dar vieno karaliaus - pasikėsinimas į jau esančio dangiško valdovo suverenumą.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Tai gal baik sakinį...

Linas rašė...

pritrūko kvapo:)