šeštadienis, birželio 13, 2009

Švedijoje vyskupe tapo... lesbietė


Švedijoje vietoj į pensiją išėjusio Stokholmo vyskupo, liuteronai vyskupe paskyrė Evą Brune, kuri su kita lesbiete, beje, pastore, yra susituokusi oficialiai, kartu augina vaiką. Žodžiu, buvo išrinkta moteris, kuri šeimyninio gyvenimo džiaugsmu atvirai dalinasi su kita moterimi, dar įdomiau, kad jos abi "krikščionės tarnautojos".
Pati išrinktoji vyskupė pareiškė, kad yra "simbolinė figūra ir vėliava pergalės prieš "homofobiją".
Ką gi, švedai švenčia demokratijos triumfą ir tolerantiškumo pergalę.
Ar tikrai tai pergalė?
Tiesa, Eva Brune duodama pirmąjį interviu iš karto pareiškė, kad dabar ji gavo valdžią, nebus tokia tolerantiška, ją panaudos prieš "homofobus". Įdomu tik kaip pasireikš tas valdžios naudojimas - papeikimais, barimu, priverstiniu homoseksualų klubų lankymu ar dar kokiomis įdomybėmis?
Šiuo atveju Švedijos liuteronų bažnyčioje pasiektas absoliutus absurdas - krikščionišką tikėjimą, kuris homoseksualumą visada laikė užribiu, imasi prižiūrėti lesbietė.
Tai gali būti ir geras ženklas - po tokio absurdo liuteronai galbūt atsitokės ir prisimins Liuterio principą "sola scriptura".
Pagal "religio"

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Neatsilieka ir Vilniaus liuteronai. Vienas hierarchų kultivuoja aiškiaregystę, o kita, dirbanti buhalterijoje, užsiima Reiki.