penktadienis, liepos 10, 2009

Popkaralius taps katalikų šventuoju?



Spaudoje pasirodė pranešimai, kad apie tai visu rimtumu mąstoma Vatikano koridoriuose.
Prieš Maiklo Džeksono laidotuves Vatikane kilo rimti debatai. Hierarchai, vadovaujami paties popiežiaus Benedikto XVI neišlaikė visuomenės spaudimo ir ėmė svarstyti galimybę paskelbti anksti mirusį popkaralių … šventuoju.
Tiesa, pokalbiai bažnyčios tarnų yra ne apie tai, kokį muzikinį indėlį įnešė dainininkas, o apie tai, kad eilinį kartą viešai pademonstruoti Katalikų bažnyčios galią ir kilnumą. Praneša “Life.ru”.
Monsinjoras Biuaenselta ruošia visus reikalingus kanonizacijai dokumentus. “Didžiulis pasaulinis rezonansas privertė Vatikaną galvoti apie kanonizavimą.Negalima ignoruoti pasaulinį skausmą ir masių nuotaikas, kurias sukėlė artisto mirtis. Žmonės reikalauja kanonizuoti artistą”,- tvirtina monsinjoras.
Tiesa, jis sako, kad kanonizauojant artistą reikia įveikti keletą kliūčių ir jos viai ne dainininko gyvenime ir elgesyje(dainininkas buvo apkaltintas pedofilija), o tame ar buvo Džeksonas katalikas ar ne. Vatikanas tikslios informacijos neturi.
Pagal “LIFE”

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Aš esu didžiulė M.J. muzikos gerbėja, bet nesuvokiu, kaip katalikai gali šventuoju paskelbti žmogų, kuris prieš keletą metų pradėjo išpažinti islamo religiją + buvo kaltinamas pedofilija. Nors... kita vertus, dabar pedofilija tokia madinga, ypač tarp kunigų :D