šeštadienis, liepos 04, 2009

Kai kas vidiniam vartojimui

“Bernardinai” paskelbė Andres Lavin‘o, Opus Dei prelatūros regioninio vikaro Baltijos šalims, pamokslą pasakytą kontraversiškai vertinamo katalikų judėjimo “Opus Dei” steigėjo, šventojo Josemarijos, šventės proga.
Jame labai aiškiai pasimato, kad dažnai skiriasi katalikų veiksmai ir praktika nuo jų teologinių teiginių.
Katekizmo tiesos gražiai skamba, tačiau ar jų laikomasi?
Sakykim, apie tai, kad katalikai teigia, jog meldžiasi ne šventiesiems, o tik Dievui.
Citata: ”Kai šventajam Josemarijai tebuvo 15 arba 16 metų, Dievas įsiskverbė į jo sielą ir gyvenimą, pasirinko jį, kad atliktų didžiulį darbą pasaulyje.. Be abejo, Dievas iš jo tikėjosi daugiau, todėl Josemaria toliau maldavo šviesos iš dangaus: /Viešpatie, kad praregėčiau!/, taip pat kreipėsi ir į Mergelę Mariją: /Motina, tebūnie”./
Labai akivaizdu, kad Viešpats ir Marija yra du asmenys, kuriems atskirai meldžiamasi.
Toliau dar gražiau, ką išties reiškia kunigystė katalikybėje:”Šventasis Josemaria parašė:
n. 67: Nepraleisiu progos –nors gal tu ir žinai- vėl tau priminti, kad Kunigas yra „dar vienas Kristus“. Ir kad Šventoji Dvasia yra pasakiusi: /nolite tangere Christos meos/ – nelieskite ne vieno „mano Kristaus“.
1. Pasirodo, katalikų kunigai laiko save… pačiu Kristumi.
2. Aišku, kad niekur nerasite tokių absurdiškų teiginių, kaip “nelieskite ne vieno „mano Kristaus“ kuriuos bandoma priskirti Šventajai Dvasiai. Tuo labiau kad atseit jie skirti tik kunigijai.
Ir galutinė malda
Kreipiamės į Mergelę Mariją, kunigų motiną ir karalienę, į Šventąjį Arso kleboną ir į šventąjį Josemarią…”.
Čia pasimato, kieno yra iš tikro katalikų kunigai -kunigų motina ir karalienė yra mergelė Marija. Tačiau tai ne Biblijos Marija, nes ji apie save sakė “Štai aš Viešpaties tarnaitė”.

Iš visos šitos maišalynės, kuri pateikta kaip ypač dvasingas kūrinys, aiškiai matosi, kad katalikų teiginiai visiškai nepaiso ne tik Dievo žodžio standartų ir net savo pačių katekizmo.

7 komentarai:

Olgerdas rašė...

Beje turbut nezinojai ar ka kad Kristus isvertus reiskia "pateptasis" :)...
Sekmes darbe :) tau.Prie betono ypac.
na ir trinant :)

tadas rašė...

http://lt.wikipedia.org/wiki/Roma
čia reikia proto, turinčio išmintį! Septynios galvos reiškia septynis kalnus, ant kurių sėdi moteris.

"Eikš, aš parodysiu tau teismą didžiosios paleistuvės, sėdinčios ant daugybės vandenų.
Su ja ištvirkavo žemės karaliai, ir jos ištvirkavimo vynu pasigėrė žemės gyventojai".

Mačiau tą moterį, girtą nuo šventųjų kraujo ir nuo Jėzaus liudytojų kraujo. Ją matydamas, aš stebėte stebėjausi.
http://www.lietuvos.net/istorija/katalikai/
Inkvizicija, kitaminčių ir kitatikių persekiojimas:

Inquisition(s) and Persecutions:
[LT] Istoriko W. Durant'o žodžiais:
Palyginus eretikų persekiojimus, vykdytais Katalikų Bažnyčios Europoje 1227 - 1492 metais su Romėnų vykdytais pirmųjų krikščionių persekiojamais 1-3 amžiuje, Romėniškieji pasirodys "humaniškais". Kiekvieno istoriko, kaip ir krikščionio, pareiga priskirti inkviziciją, kaip ir karus, bei kitus nusikaltimus žmonijai, prie tragiškiausių ir žiauriausių žmonijos nelaimių. O atskleidžiant jos baisumus - apsaugoti ateinančias kartas nuo klaidų.
Ta moteris, kurią regėjai, yra didysis miestas, valdantis žemės karalius".
Ir aš išgirdau iš dangaus kitą balsą, skelbiantį: "Išeikite iš jos, mano žmonės, kad nedalyvautumėte jos nuodėmėse ir nepatirtumėte jos negandų!

Anonimiškas rašė...

Inkvizicijos tarnyba vis dar egzistuoja. Ji yra įsikūrusi Vatikane. 1965 m. jo vardas buvo pakeistas į „Susirinkimą dėl tikėjimo doktrinos“. Ji buvo vadovaujama kardinolo Jozefo Racingerio, dabartinio popiežiaus Benedikto XVI.Susirinkimas dėl tikėjimo doktrinos (anksčiau žinomas kaip inkvizicijos ofisas). Šis straipsnis yra Vatikano tinklapyje - http://www.vatican.va/roman_curia/congregations/cfaith/index.htm

Vatikano tinklapis yra lėtai veikiantis ir ne visuomet jį galima išsikviesti. Informaciją, apie Inkvizicijos ofiso pavadinimo pasikeitimą, jūs taip pat galite rasti šiais adresais:
http://www.geocities.com/iberianinquisition/office.html
http://es.rice.edu/ES/humsoc/Galileo/Student_Work/Trial96/breu/timeline.html
http://news.bbc.co.uk/hi/english/world/europe/newsid_1251000/1251677.stm

Linas rašė...

Būkit geri, tik Formalių naujienų adreso tai tarnybai nesiųskit:)

Anonimiškas rašė...

Juokauti gerai, bet si pasauli valdanti sistema per ziniasklaida zmones paverte simsonu filmuko personazais ir jiems viskas atrodo juokai..viskas dzin- ai baika..nesamone..as ir taip viska zinau..zmones nebesugeba blaiviai mastyti ir prie ju gali siek tiek prieiti per holivudini stiliu..
Biblija nera juokai..zmones laukia kazko ypatingo, stebuklu...-emociju, bet jei nors viena paprasta dalyka suvoktu, kas yra sio pasaulio sistema, kad nuo jos pasigere zemes gyventojai..elementarus klausimai- kaip galima pasigerti nuo vatikano..kas tada blaivus sioj zemej Dievo sunus, kurie pasodinti danguje Jezuje Kristuje- tie kurie gyvena pagal Zodi- Zodyje=danguje, o kur Zodis, jis Dievo sunu sirdyse, po kuniska palapine..
Mielieji blaivybes ir dar karta blaivybes..visos denominacijos veda debatus apie ekumenizma, bet nesuvokia, nes yra neblaivios, kad tai antizodis, uz to stovi pragaro vartai..Biblija ne stebuklingu pasaku knyga, o realybe, kuri vienam asmeniui, kurio laukia ugnies ezeras labai nepatinka..tai dar karta sakau, nera Dievo denominacijose, Viespats sako stoviu ir beldziu, "Išeikite iš jos, mano žmonės, kad nedalyvautumėte jos nuodėmėse ir nepatirtumėte jos negandų!
Atejo dvi moterys pas Saliamona, viena labai mego emocijas...jos kudikis buvo uzdusintas denominacinem programom..bet ji vistiek sukaujo..tikroji baznycia neleis nei vieno Zodzio atkirsti..o sitai charizmatei nesvarbu, gali pusiau kirsti..jei Zodis nesvarbu, svarbiau pasukauti-vadovautis jausmais..
Kai demonas iseina jis bando grizti i namus..todel visos kurios isejo ir ju namai liko tusti(neturejo aliejaus, nes neturejo Kristaus proto, kad jo pasirupintu) dabar yra 7kartus blogenes, nei buvo pries iseidamos is savo motineles didziosios paleistuves Romos kataliku imperijos..
P.s. tarnyba ne tik tavo adresa turi, bet ir istisas programas, kaip tave mano mielasis suvinioti i vata, tad budek, nes laikas arti..

Anonimiškas rašė...

Vieną dieną puikus lyderis pasisiūlys sukurti pasaulyje visišką taiką. Visi pripažins, kad tai žmogus, kovojantis už taiką.
Jis bus religingas žmogus, besidomintis Ekumenine bažnyčia. Jis pasiūlys kaip išspręsti ekonomines pasaulio problemas ir t.t.
Atsiras Netikroji, pasaulinė Ekumeninė, suspaudimo periodo, bažnyčia. Apreiškimo 17, 1-6 matome paleistuvę, sėdinčią ant žvėries.
Po Bažnyčios paėmimo, kai bus paimti visi tikintieji, liks atskalūniškoji Ekumeninė bažnyčia.
Štai kodėl Dievas kviečia savo vaikus palikti ekumeninį judėjimą.
Kaip gali Dievo žmonės kokiu nors būdu padėti, remti arba drąsinti ekumeninį judėjimą, kai iš Biblijos žinoma, kad taip darydami jie stato antikristo bažnyčią? ,,Išeikite iš jos..." Apr 18, 4.
Dar vienas Babelės bruožas: ,,Mačiau tą moterį, girtą nuo šventųjų kraujo ir nuo Jėzaus liudytojų kraujo..." Apr 17,6.
Vietoj to, kad būti Kristaus ambasadore ir nešti žinią žūstančiam pasauliui, ją atrandame liejančią kraują ir persekiojančią tuos, kas liudija Kristų, mūsų Viešpatį.

Linas rašė...

Anonimas nepasirašo, kad nebūtų susektas?:)
bet šiaip pritariu mintim, tik nereiškia, kad bet koks ekumenizmas yra blogas automatiškai. Yra tikras ir netikras ekumenizmas, yra tikri ir netikri pinigai. Juk nemetam tikrų pinigų vien todėl, kad kažkur cirkuliuoja netikri?:)