ketvirtadienis, rugsėjo 12, 2013

Kamerūne prieš sekmininkus pasiuntė kariuomenę

Kamerūno prezidentas Polis Baja, kuris valdo šią šalį nuo 1982 m. išleido įsaką uždaryti sekmininkų bažnyčias dėl "visuomenės saugumo. Valdžia jau uždarė virš 100 sekmininkų bažnyčių. Pasirodo, sekmininkai griauna visą Kamerūno saugumą, valdininkas Mbu Lengas spaudai sakė, kad šalyje tvarka ir saugumas gali būti pasiektas sunaikinant sekmininkų judėjimą. "Mes atsikratysim visais sekmininkų pastoriais, kurie piktnaudžiauja Jėzaus Kristaus vardu, daro visokius stebuklus bažnyčiose ir žudo piliečius. Jie išsėmė laisvės limitą",- griaudėjo valdininkas.
Dešimtys sekmininkų bažnyčių, apkaltintų "reketu", "pasikartojančiais naktiniais neramumais" ir "prozelitizmu" jau uždarytos. Susisiekimo ministras Isa Bakari sakė:"Valstybiniai organai, kurie atsako už saugumą, buvo priversti imtis atsakomybės" ir kaip pretekstą nurodo žmonių išgijimo atvejus bei pasikartojančius viešosios tvarkos pažeidimus (turimos omenyje naktinės maldos).
Prieš sekmininkus Kamerūno prezidentas Polis Baja pasiuntė kariuomenę, kad uždarytų visam laikui visas jų bažnyčias. World Watch Monitor praneša, kad nors Kamerūne didžiąją dalį gyventojų sudaro krikščionys, o konstitucija garantuoja tikėjimo laisvę, kai kurių suvaržymų esama- valdžia arba išduoda arba ne leidimus. Leidinys teigia, kad tai jau ne pirmas valdžios išpuolis prieš neregistruotas bažnyčias.
Kamerūno valdžia išduoda leidimus veikti tik katalikams, baptistams, presbiterionams ir musulmonams ir dar keletui religinių organizacijų, kitiems - ne. Taigi, mūšis prasidėjo, ar atsilaikys Kamerūno kariuomenė prieš sekmininkus, čia dar klausimas.

Komentarų nėra: