penktadienis, rugsėjo 13, 2013

Kas gyvena šventame vandenyje?

Ogi tas, kas ir turėtų - bakterijos, tiesa, baisu, kad daugelis "šventų vietų" Austrijoje beviltiškai užteršta. Vadinamųjų "šventųjų" šaltinių vanduo Austrijoje yra užterštas fekalijomis bei nitratais ir yra netinkamas gerti. Švęstas vanduo bažnyčiose ir ligoninių koplyčiose užkrėstas bakterijomis. Tokie yra Medicinos universiteto Higienos ir taikomosios imunologijos instituto Vienoje atlikto tyrimo rezultatai, kuriuos pristato austrų naujienų agentūra APA.Mikrobiologo Aleksandro Kiršnerio  vadovaujama komanda skirtingu metų laiku tyrė vandens kokybę daugiau kaip 20 "šventųjų" šaltinių - panašių, kaip šaltiniai Lurde (Prancūzija), ir 18 švęsto vandens indų bažnyčiose ir ligoninių koplyčiose.
Paaiškėjo, kad 86  proc. vandens mėginių iš šaltinių buvo fekalinė tarša. Nė vieno tirto šaltinio vanduo nerekomenduojamas gerti.
Tirtas švęstas vanduo bažnyčiose visur buvo smarkiai užterštas bakterijomis. "Vienoje tūkstantojoje litro dalyje rasta iki 62 mln. besiveisiančių bakterijų", - aiškino A. Kiršneris. Aptikta ir fekalinių bakterijų, kurios vandenyje galėjo atsirasti dėl nepakankamos higienos po apsilankymo tualete.

Komentarų nėra: