antradienis, sausio 15, 2013

Islamo etika - žmonos peiliu mušti negalima

Matyt, islame labai pašlijo reikalai,ir kaltos dėl to moterys, nes iš karto keliose islamo šalyse pasirodė vadovėliai, kaip teisingai... mušti žmoną. Tokį dalyką turėtų įsisavinti ir lietuvaitės, susiruošusios tekėti už musulmono - jis turės teisę prilupti pagal etikatą.
Štai iranietis Mochamedas Kamalis Mustafa aiškina, kad geriausiai žmonas lupti vytine, o taikyti reikia į jautres kūno vietas - galvą, veidą, krūtis, pilvą. Tiesa, priduria, kad mušti reikia humaniškai, sukeliant ne fizinį o moralinį kentėjimą.
Bet psichologas Gazis al Šimari iš Saudo Arabijos kategoriškai nesutinka su kolega, teigdamas, kad moters per veidą mušti negalima, o smūgiai turi būti minkšti ir neskaudūs, vyras turi perspėti žmoną, kiek kartų ji gaus į skūrą. Be to, jis įspėja, kad vyrui nedera moters mušti buteliu su vandeniu, peiliu arba lėkšte.
O dar vienas autorius Gasanas Aša aiškiai suformuoja, dėl kokių priežasčių islame galima palupti sutuoktinę - ji atsisako pasidažyti prieš susitikdama su vyru, atsisako tenkinti seksualinius vyro poreikius, nevykdo religijos reikalavimų ir be leidimo išeina iš namų. 

Komentarų nėra: