antradienis, rugsėjo 15, 2009

Pedofilijos mastai Katalikų bažnyčioje


Ką pasakytumėte apie švietimo sistemą, jei paaiškėtų, kad 4000 mokytojų seksualiai išnaudojo 11 tūkstančių savo mokinių arba, ką pamanytumėte apie policiją, kai paaiškėtų, jog 4000 policininkų prievartavo ir seksualiai išnaudojo suimtuosius?

Tokių nusikalstamų veiksmų masto neįmanoma įsivaizduoti nei švietimo sistemoje nei policijoje, tačiau katalikų bažnyčioje, kuri pompastiškai vadina save "vienintele tikra" krikščioniška bažnyčia ir Kristaus paveldėtoja, tokie skaičiai tik JAV vyskupijose. Visiškas moralinis Vatikano sistemos bankrotas - institucija, kuri laiko save moralinių vertybių saugotoja nespėja nukentėjusiesiems mokėti kompensacijų.
Banga jau atsirito iki Europos, uždanga plyšta - aiškėja kraupūs pedofilijos mastai Katalikų bažnyčioje. Apie Italijoje kilusį skandalą, kai kunigai tvirkindavo pavyzdiniu laikyto kurčnebylių prieglaudos auklėtinius, rašo "Lietuvos rytas"
"Lytinio priekabiavimo aukos vis drąsiau ryžtasi sulaužyti nerašytas taisykles. Vien šiemet pradėtos 73 kunigų lytinės prievartos bylos. Šiemet 235 aukos prabilo apie skaudžius išgyvenimus, slėptus dešimtmetį ar net ilgiau.
Daugiausia kaltinimų dvasininkams atskriejo iš literatūrinių herojų Romeo ir Džuljetos meilės miesto – Veronos. Čia esančioje katalikiškoje parengiamojoje mokykloje – Antonio Provolo institute kurtiesiems tryško ne tyra meilė, o kas naktį vykusios kunigų orgijos su klausos negalią turinčiais berniukais.
„Kiekvieną naktį mus kunigai vesdavosi tai į miegamąjį, tai į tualetą, netgi į klausyklas ir ten mus čiupinėjo. Jaučiausi lyg miręs“, – teigė daugiau nei dešimtmetį internate praleidęs Alessandro Vantini.
Pasak vyro, kunigai dažniausiai rinkdavosi neturtingus, fiziškai arba protiškai sužalotus, problemų dėl narkotikų turinčius jaunuolius.
„Kaip galėjau papasakoti savo tėvui, kad kunigas su manimi lytiškai santykiavo? Mane būtų primušę“, – teigė dabar 59 metų A.Vantini.
„Vyskupas Giusepe Carraro mane vesdavosi į tamsų kambarį. Ten jis liesdavo save ir mane, kaišiojo man bananą ar pirštą“, – pasakojo kitas internato auklėtinis Gianni Bisoli".

Duoroda dėlZ. http://www.lrytas.lt/-12529902941251809935-p2-prabilo-ital%C5%B3-dvasinink%C5%B3-seksualiai-i%C5%A1naudoti-berniukai.htm


Pedofilijos skandalai JAV ir Airijoje - skaičiai

2002 metais paaiškėjo, kad JAV nuo praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio daugiau nei 4 tūkst. kunigų lytiškai išnaudojo apie 11 tūkst. vaikų.

Iki 2004 metų JAV kunigus lytiniu išnaudojimu nuo praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio iki 2002 metų apkaltino 10 667 žmonės. 46,9 proc. kaltinimus kunigams pateikusių žmonių sakė, kad lytinę prievartą patyrė ne po vieną kartą.

2007 metais dėl seksualinio išnaudojimo buvo įteikti dar 689 pareiškimai. Iki 2008 metų balandžio JAV katalikų bažnyčia kunigų pedofilų aukoms už padarytą žalą buvo sumokėjusi 2 mlrd. dolerių (apie 5 mlrd. litų).

2009 metų gegužę panašus skandalas nauja jėga užvirė ir Airijoje. Čia buvo paviešinta ataskaita, apnuoginusi Katalikų bažnyčios globotų vaikų patirtą prievartą.Dokumentą paskelbė komisija, 9 metus tyrusi žiaurumus, kuriuos nuo praėjusio amžiaus ketvirtojo iki dešimtojo dešimtmečio patyrė Katalikų bažnyčios globojami airių vaikai.
Išmokų suma aukoms gali siekti nuo 2 iki 11 milijardų eurų.

Komentarų nėra: