pirmadienis, rugpjūčio 24, 2009

Rusijos prezidentas tapo dievybe

Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pirmadienį atvyko į Buriatiją, kur vietos budizmo šventikai surengė jam neįprastą ceremoniją, praneša newsru.com. Lamos planuoja pripažinti valstybės vadovą dievybių Baltosios Taros įsikūnijimu ir surengti ypatingas apeigas, newsru.com.
Lamos ketina paskelbti Dmitrijų Medvedevą Baltosios Taros įsikūnijimu ir atlikti ceremoniją, kuri nebuvo atliekama jau daugiau nei šimtą metų ir kurios metu lama atsigula kniūbsčias prieš dievybės įsikūnijimą, taip išreikšdamas pagarbą. Buriatijos meistrai pagamino „Baltojo caro“ – Baltosios Taros įsikūnijimo žemėje – sostą, į kurį lamos ketina iškilmingai pasodinti valstybės vadovą.
Ši ceremonija atsirado Jekaterinos II valdymo laikais. 1764 m. imperatorienė pripažino budizmą viena iš valstybinių Rusijos religijų ir įsteigė pandito chambo-lamos – Rytų Sibiro ir Užbaikalės budistų religinio vadovo – postą. Savo ruožtu, budistų dvasininkai paskelbė Jekateriną II Baltosios Taros įsikūnijimu žemėje, o pirmasis chambo-lama Damba Dorži Zajaevas per audienciją nusilenkė jai kaip dievybei.
Pagal newsru.com

1 komentaras:

Olgerdas rašė...

Pomolimsia bratja Medvezku :)