sekmadienis, rugpjūčio 16, 2009

Lobistai kultūrą prilygina religijai

Lobistai, nesakysiu kokios konfesijos, nes ir taip aišku, užsimojo pašerti savo religinę organizacija Lietuvos biudžeto lėšomis, kurios skirtos kultūrai. Kultūros ministerija (KM) Vyriausybei pateikė siūlymą, kurio remiantis, iš valstybės lėšų būtų iš dalies remiami ne tik tautines vertybes, bet ir tradicinių religinių bendruomenių vertybes propaguojantys projektai.
Šie pinigai, anot KM, galėtų būti skiriami iš Spaudos, radijo, televizijos rėmimo fondo, suteikiant galimybę minėtas vertybes propaguojančioms organizacijoms teikti paraiškas dalyvauti konkursuose.
Remiantis naująja tvarka, būtų sudaryta galimybė skirti valstybės finansinę paramą kultūrinio ir šviečiamojo pobūdžio projektams, kuriais skatinama „tautinių vertybių ir tradicinių religinių bendrijų vertybių sklaida“.
KM teigimu, remiantis naująja tvarka, Spaudos, radijo, televizijos rėmimo fondas galės suteikti paramą reikšmingiausiems ir labiausiai visuomenės poreikius tenkinantiems projektams. Ši nutarimo projektą Vyriausybė turėtų svarstyti trečiadienį.
Išverčiame nesupratusiems - pamatyta dar viena landa, kaip galima išpumpuoti valstybės lėšas finansuoti savo religinę organizaciją. Žinoma, tai būtų suprantama, jei projektus galėtų teikti visos religinės organizacijos, tačiau aiškiai apibrėžiama, kokios galės, o kokios ne.
Kai ir šios lėšos bus įsisavintos, dar liks visi žemės ūkio fondai, todėl tikėtina, kad ir čia bus pasikeitimų.

Komentarų nėra: