ketvirtadienis, vasario 19, 2009

Paviešino išpažinčių duomenis

Katalikai paviešino, ką jiems atskleidžia per išpažintis žmonės. Ne tik paviešino, bet ir suklasifikavo. Ataskaita paremta žmonių išpažintimis kunigui Robertui Busai (Roberto Busa) - 95 metų jėzuitų mokslininkui.
Tai be galo keista, nes pati Katalikų bažnyčia aiškina, kad išpažinties paslaptis yra šventai saugoma. Ar čia signalas, kad išpažinties nebereikia eiti, nes ką pasakysi, gali būti panaudota, pav, moksliniams tyrimams?
Vatikano ataskaitoje, kurioje nurodoma, kad skirtingų lyčių nuodėmės taip pat yra skirtingos, teigiama, kad moterys yra išdidesnės už vyrus, tačiau vyrai yra geidulingesni, pranešė BBC.
Katalikų atliktas tyrimas nustatė, kad dažniausia moterų nuodėmė yra išdidumas, o vyrų potraukį maistui aplenkė tik potraukis seksui.
Ataskaita paremta žmonių išpažintimis kunigui Robertui Busai (Roberto Busa) - 95 metų jėzuitų mokslininkui.
Popiežiaus asmeninis teologas Vatikano laikraštyje palankiai įvertino šį tyrimą. "Vyrai ir moterys nusideda skirtingai", - rašė monsinjoras Voicechas Gertichas (Wojciech Giertych) laikraštyje "L'Osservatore Romano".
Jis tvirtino, kad vyrams sunkiausia atsispirti geiduliui, rajumui, tinguliui, pykčiui, išdidumui, pavydui ir godumui. Dažniausios moterų nuodėmės išsidėsto taip - išdidumas, pavydas, pyktis, geidulys ir tingumas.

Komentarų nėra: