trečiadienis, vasario 11, 2009

Vatikanas - iš pradžių Devas sutvėrė bezdžionę?

Vatikanas pareiškė, kad Charleso Darvino evoliucijos teorija neturi būti atmesta, nes ji suderinama su krikščioniškąja pasaulio sukūrimo teorija, rašo „The Telegraph“. Arkivyskupas Gianfranco Ravasi, Popiežiškosios kultūros tarybos vadovas, pasakė, kad nors anksčiau Bažnyčia buvo nusistačiusi prieš Darvino teoriją, vis dėlto tenka pripažinti, jog evoliucijos idėja sutinkama dar Šv. Augustino ir Tomo Akviniečio raštuose.
Prieš popiežiaus remiamą konferenciją, skirtą Ch. Darvino veikalo „Rūšių evoliucija“ 150-osioms metinėms, kuri įvyks kitą mėnesį, Vatikanas taip pat ketina sumenkinti „protingojo plano“ idėją, teigiančią, jog už gyvenimo prieštaringumą atsakinga „aukštesnioji jėga“.
Monsinjoras G. Ravasi pareiškė, kad Romos katalikų bažnyčia niekada oficialiai nepasmerkė Darvino teorijų ir kaip pavyzdį pateikė popiežiaus Pijaus XII pasisakymą prieš 50 metų, kai Darvino evoliucijos teorija buvo apibūdinta kaip pagrįstas mokslinis požiūris į žmonijos vystymąsi.
Marcas Leclercas, kuris popiežiškajame Grigaliaus universitete dėsto filosofiją, pareiškė, jog artėjant 200-osioms Ch. Darvino gimimo metinėms, Bažnyčiai atėjo laikas tiksliai ir objektyviai įvertinti jo teorijas.
Ką gi, tai dar vienas pavyzdys, kaip Vatikanui daug svarbesnė žmonių nuomonė, o ir remiasi jis daugiau vadinamųjų "bažnyčios tėvų" raštais negu Biblija.
Nesitikėjau, bet sulaukėme tokių laikų, kai turbūt išgirsime mokant "Iš pradžių Dievas sutvėrė bezdžionę, o tik paskui iš jų atsirado žmonės - krikščionys - katalikai"

Komentarų nėra: