penktadienis, gegužės 09, 2008

Seimas be jokių argumentų atmetė protestantiškos bažnyčios pripažinimą

Gegužės 8 dienąSeime buvo svarstomas klausimas dėl valstybės pripažįstamos religijos statuso suteikimo Septintosios dienos adventistų (SDA) bažnyčiai. Tačiau šis statusas dėl nesuprantamų priežasčių nebuvo suteiktas.
Ketvirtadienį balsuojant dėl Seimo nutarimo, kuriuo minėtai bažnyčiai būtų suteiktas valstybės pripažinimas, už tebuvo 21 parlamentaras, 4 buvo prieš ir 26 susilaikė.Seimo nariai nusprendė, kad nutarimo projektas turi būti tobulinamas. „Ką čia tobulinti? Arba pripažįstame tą religiją, arba ne“, – kolegų sprendimo nesuprato projektą pateikęs socialdemokratas Algimantas Salamakinas.
Taigi, aiškiai pademonstruota, kad dalis šalies gyventojų yra nieko neverti, jei drįsta pasirinkti "ne tą tikybą" - nes pagal Religinių bendruomenių ir bendrijų įstatymą netradicinės religinės bendrijos gali pretenduoti į valstybės pripažintos religinės bendrijos statusą praėjus 25 metams nuo jų pirminės registracijos Lietuvos Respublikoje. Pasak A. Salamakino, minėta bažnyčia teisėtai Lietuvoje veikė, t. y. buvo įregistruota, Lietuvoje po 1918 m. vasario 16 d. Bažnyčios veikloje pagal 2001 m. gyventojų surašymo duomenis dalyvauja apie 500 žmonių.
Beje, tai ne pirmas atvejis, kai protestantiškos bendruomenės be jokios priežasties ignoruojamos.
Tokio pat pripažinimo jau keletą metų siekia taip pat nuo XX amžiaus pradžios Lietuvoje veikiančios protestantiškos metodistų ir sekmininkų bažnyčios.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Atimti iš Romos katolikų teisę dėstyti mokyklose tikybą, uždrausti kištis į valstybės valdymą, visuomenės požiūrių formavimą, atimti oficialios religijos statusą Lietuvoje. Ir tai padaryti kuo greičiau, tada bent bus lygybė, kurią atseit garantuoja konstitucija. RKB sektos požymiu turi kur kas daugiau nei bet kuri protestantiška bendruomenė.
neri

augio rašė...

Na jei Lietuviai taps protestantais, tai ištiks katastrofa. Niekas nebeduos kyšių, ir nemokės daugiatukstantinių algų vokeliuose. O galiausiai gali nutikti taip, kad Lietuvoje niekas nebekurs homoseksualių šeimų ir neįvaikins jose vaikų, ko taip iš mūsų reikalauja Europos Sajunga. Apskritai tai reikėjo surinkti pinigėlių ir šstatymą jau būtumėt turėją, ar ne kolegos adventistai.