šeštadienis, vasario 23, 2008

Katalikai puolė į ... ramadaną

Vakarų bažnyčių atstovai toliau krečia juokus. Šį kartą pasaulį palinksminti nusprendė Olandų katalikai.
Šiais metais Nyderlandų Katalikų Bažnyčia nusprendė pristatyti praėjusią savaitę prasidėjusią gavėnią kaip „krikščionių Ramadaną“, remdamasi Olandijos tinklalapiu „De Volkskrant“, rašo naujienų svetainė „NEWSru.com“.
Musulmonų termino vartojimas neva turi padaryti susilaikymo laikotarpį iki Kristaus Prisikėlimo šviesesnį ir suprantamesnį krikščionims.
„Mes vartojame musulmonų terminą, nes Ramadano idėja artimesnė jaunimui nei pasninko idėja“, - pareiškė Bažnyčios atstovas.
Iki 1967 metų Katalikų Bažnyčioje buvo priimta griežtai laikytis 40 dienų pasninko prieš Velykas. Per šį laiką katalikams, kaip ir musulmonams per Ramadaną, neleidžiama valgyti mėsos ir gerti svaigiųjų gėrimų.
Vėliau Roma leido tikintiesiems savarankiškai pasirinkti sau, nuo ko susilaikys per pasninką. Išimtis yra tik pirmoji ir paskutinė pasninko dienos, kai griežti pasninko reikalavimai tebegalioja. Vartodama terminą „Ramadanas“ Nyderlandų Katalikų Bažnyčia nori atkreipti dėmesį į pasninką.

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O KOKIE ČIA JUOKAI?KAIP JUMS JUOKAI IŠ KATALIKŲ,TAIP IR JIE JUOKIAS IŠ DURNŲ KATALIKŲ,KURIEMS ISLAMAS IDOMESNIS UŽ KATALIKYBĘ.
BEJE,kad evangelikai nusikalba,jau ne vieną kart pastebėjau.ričardo garuolio straipsnyje buvo pasakyta,kad popiežius gali keist doktriną.tipo,atsisakyt,net popiežiaus primato.gal reiktų sakyt ne doktriną,o liturgiją?bent išsilavinimu kvepėtų tokie straipsniai.ir kur jūs matėt,kad tokius portalus kurtų katalikai ir varytų ant visų sektantų?
tikrai juokinga ta lino veikla.

Anonimiškas rašė...

visi, skaitantys Bibliją, žino, kad moteris simbolizuoja Bažnyčią. o katalikų bažnyčia yra moteris, aprašyta apreiškimų 17skyriuje. Man jau vidurinėje mokykloje neskaičius Biblijos buvo aišku, kad katalikybė- tai įvairios europoje buvusios pagonybės sumaišymas su krikščioniškais vardais. Jeigu visa mūsų žmonija įpuolė į mirtį, kai velnias prie Dievo žodžio "paragavę gero ir blogo pažinimo vaisio jūs mirsite" pridėjo dvi raides N ir E ir pasakė "jūs nemirsite". Tai katalikų bažnyčia yra antižodis. Taip pat ji turi savo dukras, gimusias iš jos.