pirmadienis, balandžio 07, 2014

Liaudis pageidauja – dajom klestėjimas.

Ant Lietuvos daugėja žmonių, kurie nori būti turtingi. Tai sveikintinas reiškinys. Į klestėjimo propaguotojų gretas įstojo ir  Mažeikių Sekminių bažnyčios "Gyvenimas ir ramybė" pastorius Jevgenij Semčenko, kuris paskelbė seriją pamokslų apie finansinį klestėjimą.
 Visko neišklausiau, bet tokie teiginiai kaip „nebūsi laimingas, kol neturėsi pinigų“, „klestėjimui priešinasi tik tie, kurie neturi pinigų“ ir „Dievas nori, kad kiekvienas būtų finansiškai turtingas“ t.t., o prie viso to prideda, kad „jam tai dabar atvėrė Dievas“... 
Reiktų gerb pastoriui Jevgenij Semčenko priminti, kad ne jam vienam Dievas atvėrė reikalus apie klestėjimą.
Iš visų rašiusių ir pamokslavusių apie finansinį klestėjimą, aiškiausiai suprato Apaštalas Jokūbas, kuris ir užrašė savo laiške:

 "Paklausykite, mano mylimieji broliai: ar Dievas neišsirinko pasaulio vargšų, kad jie būtų turtingi tikėjimu ir paveldėtų karalystę, pažadėtą Jį mylintiems? 
 O jūs paniekinote beturtį! Argi ne turtuoliai jus spaudžia, ar ne jie tampo jus po teismus? 
Ar ne jie niekina tą kilnų vardą, kuriuo jūs vadinatės?" (Jokūbo 2 skyrius)

Ir apibendrina Jokūbas klestėjimo mokymą taip:

Nagi dabar jūs, turtuoliai, verkite ir raudokite dėl jums artėjančių negandų! 
 Jūsų turtai supuvę ir jūsų drabužiai kandžių sukapoti. 
 Jūsų auksas ir sidabras surūdijo, ir jų rūdys prieš jus liudys ir ės jūsų kūnus kaip ugnis. Jūs susikrovėte turtų paskutinėmis dienomis". 
(Jokūbo 5 skyrius)

Klausimas būtų toks, klestėjimo mokytojai, matyt, specialiai siekia, kad jų pasekėjai būtų kankinami tuo aksu, kurio taip geidžia?

7 komentarai:

Olgerdas rašė...

Liaudis daug ko gali pageidauti, bet ar verta jos inorius tenkinti ? :)

Linas rašė...

Manau, kad demokratijos salygom tai būtina

Olgerdas rašė...

Sakai? O jei Anykciai referenduma padarys del prisijungimo prie Rusijos, irgi sakysi panasiai?.. :)

Linas rašė...

susilaikysma nuo komentarų

Andrius rašė...

Vienas zmogus mylejo pinigus ir trosko ju tureti dar daugiau, o kitas buvo patenkintas tuo, ka jis turi. Kuris is siu dvieju zmoniu pamokslaus apie finansini klestejima?

Anonimiškas rašė...

Didžiausi klestėjimo mokymo priešininkai yra tie, kurie patys kažkada skleidė klestėjimo mokymą... Čia geras pavyzdys Valdas Bačkulis, savo laiku skyręs tam nemažai dėmesio, dabar gi priešingai - skleidžiantis neturto doktriną, ir pats besišaipantis iš savo buvusio "tikėjimo". To meto klestėjimo mokytojai skelbė klestėjimą neieškodami išminties (kitaip, nei Saliamonas, kuris visų pirma prašė Dievo išminties ir jam buvo atlyginta tame tarpe ir klestėjimu) Čia, sakyčiau, kaltas nusivylimas savo paties siaurumu ir išminties trūkumu finansiniuose reikaluose ... o išminties trūkumą galima pridengti neturto doktrina... ir pasijuokti iš tų kurie pamokslauja apie tikėjimą :)

Andrius rašė...

Musu klestejimas nera fininsinis klestejimas. Dievas nei spausdina pinigus, nei juos daugina. O, Dievo dovana mums yra Jezus Kristus ir musu klestejimas yra laisve Jezuje Kristuje. kuo labiau sioje laisveje vaikstome, tuo labiau klestime.