trečiadienis, spalio 08, 2008

Anglijos teismas priėmė istorinį sprendimą


Anglijos teismas pirmą kartą pripažino, kad sutuoktiniai iš Sirijos, tapę krikščionimis, patiria mirtiną pavojų ir suteikė jiems prieglobstį Jugtinėje karalystėje.

Tai istorinis momentas, nes Londono teismas pripažino, kad evangeliniai krikščionys patiria mirtiną pavojų islamo šalyse, taip pat kritinę jų padėtį. Dar svarbiau, teismas pripažino, kad liudijimas - neatsiejama krikščionio gyvenimo dalis.

Jauni Sirijos krikščionys (vyras pasikrikštijo 2003 metais, žmona 2005 metais) kreipėsi pagalbos, nes jų gyvybės pavojuje. Sutuoktiniai liudijo musulmonams apie savo tikėjimą Kristumi interneto forume. Po to jų adresu pasipylė įvairūs gąsdinimai, tarp jų vaizdo medžiaga, kur žmogui nupjaunama galva. Vyro giminaičiai pareiškė, kad jis turi sugrįžti į islamą, kitaip jiems teks "nuplauti gėdą" - užmušti jį.Pagal šariato įstatymus už islamo palikimą - mirtis

Svarbus momentas, kad Londono teismas pripažino, jog musulmonų šalyse žmonės, pasirenkantys krikščionybę, yra mirtiname pavojuje. Politologai sako, kad Didžiajai Britanijai tai išties istorinis momentas - nacija suprato radikalaus islamo grėsmę ir krikščionių padėtį.

Pagal "Maranatha"

Komentarų nėra: