trečiadienis, liepos 16, 2008

Leiklande (Florida) tęsiasi prabudimas

Floridoje Leiklando mieste tęsiasi prabudimas, kuriame pamokslauja jaunas 32 metų evangelistas Todas Bentley.Todas Bentley yra organizacijos "Fresh Fire Ministries" įkūrėjas. Floridoje per vykstančius tarnavimus reiškiasi nuostabi Dievo jėga - tarnautojai jau suskaičiavo jau 25 prisikelusių iš mirusiųjų, daugiau kaip 50 - atsikėlė iš invalido vežimėlių daugybė pasveiko iš vėžio.
Praeitą savaitę Leiklande vyko rankų uždėjimas Todui, kurį atliko grupė žinomų evangelistų. Tarp jų Bilas Džonsonas, Če An,Džonas Arnotas(Toronto palaiminimo vienas iš vadovų) ir kiti. Šis rankų uždėjimas buvo skirtas ne paskyrimui į tarnystę, o kaip dvasinės priežiūros ir apsaugos ženklas. Šis prabudimas jau tapo pasauliniu reiškiniu, tiesa, su Dievo šlove, kartu vis auga ir kritikos ir pasipriešinimo banga. Kaip liudija Rikas Džoineris, jis pats jau 10 metų pažįsta Todą kaip išskirtinai gilų ir religinės dvasios nesugadintą tarnautoją, galintį giliai pamokslauti. Pabuvęs Leiklande R.Džoineris tvirtina, kad ant scenos toks stiprus patepimas, kad žmonės vaikšto svyruodami, todėl pamokslauti taip giliai, kaip sugebėtų, Todas tiesiog negali. Jis pats paprašė dėl savo jauno amžiaus ir nepakankamo patyrimo, kad jį prižiūrėtų ir esant reikalui kooreguotų žinomi evangelistai.
Organizatoriai teigia, kad prabudimo metudauguma žmonių išgyja šlovinimo metu, kai ant daugiatūkstantinės minios nužengia Dievo šlovė, niekas už juos specialiai nesimeldžia. Organizatoriai sako, kad panašūs išgydymų tarnavimai ėmė kilti ir kituose JAV miestuose, Anglijoje, Vokietijoje, Škotijoje, Islandijoje, Australijoje ir kitur.





11 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Tai šitas su "lūpiniu" Todas? Būtų įdomu kur nors paskaityt (būtent paskaityt, o ne perklausyt) jo pamokslus ar kokį straipsnį. Iš anksto dėkui.

Anonimiškas rašė...

Mt 24,24 nes atsiras netikrų kristų ir netikrų pranašų, ir jie darys didelių ženklų bei stebuklų, kad suklaidintų, jei įmanoma, net išrinktuosius.

Jer 10,2 Taip sako Viešpats: 'Nesimokykite pagonių kelių ir nebijokite dangaus ženklų, nors pagonys jų bijo.

Linas rašė...

Na, Dalia, jei tu esi adminas, tai tau komplimentai:) O šiaip tai apie šitą tatuiruotą žmogų galima sužinoti įvedus į gogle"fresh fire"

Anonimiškas rašė...

Nei vieno atvejo nėra užrašyta, kad kaip mes gauname Švemtąją Dvasią reikia vaikščioti apsvaigusiems.

Linas rašė...

Nu Zigmai ir dar kaip užrašyta, kad Petras turėjo aiškintis per pirmąjį pamokslą:"Šitie vyrai nėra prisigėrę vyno":)

neri rašė...

Kaip ten Dalia (ne iš pajūrio, o iš suvalkijos) mėgsta kartoti..? 'viską ištirkite, ir, kas gera - pasilaikykite', ar kažkas panašiai. Beje, ir parašyta taip kažkur, ale aš iš tų, kur itin retai cituoja Bibliją...

Anonimiškas rašė...

Na apaštalai kabėjo kitomis kalbomis ir buvo paaiškinta, kad iš ryto niekas negeria ir jie yra negirti. Nei vienas iš apaštalų nebuvo apsvaigęs, o tik buvo kalbama kalbomis, žydams, kurie gyveno kitose tautose, tos tautos kalba.
Tai netikintis žmonės galvojo, kad jie yra prisgėrę vyno. O ištikrųjų taip nebuvo.

neri rašė...

...matyt, Zigmai, visgi apaštalai buvo nuo šv. Dvasios apsvaigę, jei jau aplinkiniams kilo įtarimų, kad jie vyno prisisiurbę:
"O kiti šaipėsi: ,,Jie prisigėrę jauno vyno.,," (Apd 2:13)

Anonimiškas rašė...

Tuos įtarimus Petras panaikino.

neri rašė...

Ateis laikas, panaikins ir šituos. Tarkim, koks nors gerbiamas br. Arūnas Peškaitis ar dar koks nors kun. Kęstutis Rugevičius. (Jau nusileidau kiek galėjau, sąmoningai nestatydama pavyzdžiu gerb. pastoriaus Giedriaus Saulyčio, prašyčiau į tai atsižvelgti:))
Ar jums, ponas Zigmai, jie per maži autoritetai, paneigti jūsų įtarimus?

Anonimiškas rašė...

Man apaštalo Petro paaiškinimo užtenka.
Mūsų autoritetai gali klysti.