trečiadienis, vasario 28, 2007

Katalikai bažnyčios pastatą iš JAV lietuvių atėmė klasta

Niujorko arkivyskupas Edwardas Eganas pirmadienį informavo, kad vasario 26 dieną arkivyskupija uždarė Niujorko Aušros vartų bažnyčią. Arkivyskupas pripažino, kad nors šis jo sprendimas veikiausiai nebus sutiktas palankiai, bažnyčia šiandien galutinai uždaryta.Šis sprendimas žeidžia JAV ir ypač Niujorko lietuvių jausmus. Jų seneliai ir proseneliai savo rankomis ir lėšomis pastatė šią šventovę, kuri tarnavo ne tik maldai, bet ir kultūriniams renginiams, jų visuomeniniam bendrabūviui.
Lietuvius žeidžia ir tai, kad bažnyčia atimta katalikų hierarchų panaudojus brutalią klastą – kai bažnyčią prižiūrintis kunigas buvo iškviestas pas Niujorko arkivyskupą Edwardą Eganą atvykę vyskupijos atstovai pakeitė spynas ir pastatė apsaugą.
1909 metais pastatą lietuviai pastatė savo lėšomis. Stebint įvykius aišku, kad visos katalikų bažnyčios yra visų pirma vyskupijų ir Vatikano, o ne Lietuvos žmonių turtas, todėl ir Lietuvos valdžia turėtų nustoti kišti kasmet milijonus litų svetimo turto priežiūrai ir restauracijai

Komentarų nėra: