penktadienis, sausio 27, 2006

Sukilėliai žudo evangelikų pastorius

Prieš kelis mėnesius sukilėliai nužudė du evangelikų pastorius. Nenustatyti asmenys iš Revoliucinių Kolumbijos karinių pajėgų (FARC) surengė pasalą ir nužudė misionierių pastorių Adelmo Cabrera Polanco bei jo suaugusį sūnų Luis Carlos. Tai įvyko Puerto Rico mieste, Kolumbijoje. Partizanai taip pat nužudė sekmininkų pastorių Abel Ruiz. Pasak BBC, Ruiz mirė kalbėdamas savo kongregacijai.
Nuo pat 1988 civilių neramumai nusinešė mažiausiai 70 evangelikų tarnautojų bei 29 Romos katalikų kunigų gyvybes. Be savo pastoracinių pareigų, Cabrera taip pat dirbo ir Puerto Rico miesto taryboje. FARC neseniai pareikalavo, kad visi merai, teisėjai bei valstybės tarnautojai atsistatydintų; 222 merai paliko savo postus, palikdami 35 valstybines savivaldos institucijas visiškoje krizėje. Cabrera taip pat pasitraukė iš pareigų.
Nepelno organizacijos Bogotoje atstovo teigimu, mažiausiai keturi evangelikai pastoriai buvo žiauriai nužudyti per pastaruosius metus San Vicente del Cagu?n srityje po to, kai žlugo paliaubos.

Pagal "Cristianity" pranešimą paruošė U

Komentarų nėra: