ketvirtadienis, rugsėjo 15, 2005

Protestantų bažnyčiose veis karves

Tęsiasi Minsko sekmininkiškos bažnyčios “Naujasis gyvenimas”, turinčios 1000 narių, kurie rinkdavosi buvusioje karvių fermoje nuo to karto, kai valdžia uždraudė jiems nuomotis patalpas mieste persekiojimas. Bažnyčią siekiama išsklaidyti ir likviduoti. “Naujasis gyvenimas” yra viena iš didžiausių protestantiškų bažnyčių, turinti 8 filialus Baltarusijoje ir vieną Azerbaidžane. Pretekstas – pastatas turi atitikti paskirti ir dabar ten ruošiamasi vėl liepti auginti karves. Valdžia atėmė žemės skypą ir pastatą iš bendruomenės.
Valdžios atstovai ėmė persekioti šią bažnyčią, atseit jie garbina “neteisėtoje vietoje”. Taigi “neteisėti susirinkimai” susilaukė didelio dėmesio, o pastorius Viačeslavas Gončarenko teismo buvo pripažintas kaltu dėl jų organizavimo.
Viačeslavas Gončarenko spaudos konferencijoje sakė, kad problema liečia ne tik jų bendruomenę, su tuo susiduria ir kitos sekmininkiškos bažnyčios Gomelyje, Baranovičiuose ir kitose vietose – Baltarusijos valdžia taip siekia sunaikinti protestantišką judėjimą.

Pagal “Life4god”, “Forum 18 News Service” pranešimus

Komentarų nėra: