trečiadienis, rugpjūčio 24, 2005

Moteris sako, kad norėjo perspėti apie masonus

Taizė bendruomenės įkūrėjo brolio Roger (Rožė) žudikė iš Rumunijos po apklausos pareiškė, kad ji nežudė Roger, o tik norėjo perspėti jį apie "masonų sąmokslą brolijoje", todėl peilį pakišo norėdama, kad ją išklausytų. Beje, moteris tvirtina ir nedūrusi, tai esą padarė kažkas kitas.
Atvykęs į Taizé kaimelį 1940-ųjų metų rugpjūtį, būdamas 25-erių metų, jis siekė įkurti vienuolišką bendruomenę, kurioje kasdienis susitaikymas taptų realybe. Ši svajonė tapo tikrove antrojo pasaulinio karo sūkuryje, kai savo bendruomenėje jis priglaudė pabėgėlius - daugiausia žydus.
Metams bėgant prie Taizé įkūrėjo ėmė jungtis kiti broliai. Pradžioje bendruomenę sudarė skirtingos kilmės protestantiškų konfesijų broliai, tačiau netrukus prie jų prisijungė ir katalikai. Šiandien bendruomenė vienija daugiau nei dvidešimt penkių skirtingų tautybių brolius iš visų pasaulio žemynų. Kai kurie iš jų gyvena mažomis bendruomenėmis Azijoje, Afrikoje ir Pietų Amerikoje, dalindamiesi savo gyvenimu su pasaulio vargingaisiais.

Pagal Religion

Komentarų nėra: