šeštadienis, lapkričio 09, 2013

Vienuolių ordino vadas pagrobė konkurentus rinkimuose

Italijoje dar negirdėta istorija. Kamiliečių ordino vadovą Renato Salvatore suėmė Italijos policija ir apkaltino savo ordino vienuolių grobimu. Jis ir dar 5 įtariamieji kaltinami tuo, kad neleido dviems ordino vienuoliams dalyvauti rinkimuose, kur buvo renkamas vienuolių brolijos vadovas, todėl Salvatorė nugalėjo ir tapo ordino vadu. Renato Salvatore susitarė su policininkais, kurie sulaikė konkurentus, atėmė jų mobiliuosius ir apklausinėjo 6 valandas, kol baigėsi rinkimai, o paskui, žinoma, paleido.
Kamiliečių vadovai pranešė, kad ordino vado sulaikymas yra didelis sukrėtimas ir kviečia susijungti maldoje už ordino vadovą "šventojo Kamilijaus šeimą". The Guardian pranešė, kad sulaikytieji vienuoliai planavo balsuoti prieš jį. Beje, kalba eina ne tik apie garbę, nes būdamas kamiliečių ordino vadu Renato Salvatore kontroliavo įvairius brangiai kainuojančius kontraktus, sakykim, ligoninės prie Neapolio statybos.
Taip pat šioje byloje dėl pagrobimo ir korupcijos sulaikyti du mokesčių policininkai, du vairuotojai ir buhalteris. Jie kaltinami ir tuo, kad padėdavo pasirašyti kontraktus su firmomis, kurias nurodydavo kamiliečių vadovas.
Kaip nurodo katalikų šaltiniai, ordiną įkūrė šv. Kamilius Lelietis (1550–1614) Šv. Kamilius gimė Centrinėje Italijoje. Kareivio sūnus, neįprastai gyvybingas ir stiprus (beveik dviejų metrų ūgio), jis patikėjo esąs pašauktas kario tarnybai, bet greitai ėmė skęsti ištvirkavimo, lėbavimo liūne. Palaidas gyvenimas 25 metų amžiaus Kamilių nuvedė į Šv. Jokūbo nepagydomųjų ligoninę; ten jis atsivertė, nesėkmingai pabandė įstoti į kapucinus, po to grįžęs į ligoninę buvo giliai sukrėstas skurdo, varginančio ligonius. Kamilius tapo slaugytoju savanoriu ir subūrė keletą to paties idealo – meilės kenčiantiems vargšams – patrauktų bendraminčių. Tai buvo Ligonių tarnų draugijos – Kamiliečių – branduolys.
Šiuo metu Kamiliečių ordinas veikia 30 šalių, ordino medicinos įstaigose dirba apie 20 000 žmonių.

Komentarų nėra: