ketvirtadienis, birželio 06, 2013

Klebonas pamokė girtuoklius?

Komiška istorija Dzūkijoje. Lazdijų rajono Veisiejų miestelio klebonas Egidijus Juravičius, kaltinamas dviejų parapijiečių sumušimu, pranešė "Lietuvos rytas".
Du veisiejiškiai, atvežti į ligoninę, pasiskundė, kad paryčiais į jų namus įsiveržęs klebonas su dar vienu asmeniu juos sumušė. Tačiau miestelyje kalbama kitaip – esą patys aukomis besidedantys vyriškiai veržėsi pas dvasiškį, reikalaudami pinigų.
Dviejų veisiejiškių pasakojimus, kad apie pusę keturių ryto į jų namus įsiveržė klebonas su nepažįstamu vyru ir juos sumušė, miestelio gyventojai vadina didžiausia nesąmone. Esą buvo atvirkščiai – klebonui prasiskolinę girti veisiejiškiai paryčiais reikalavo dar pinigų.
Kaimynas Vytautas Sadauskas "Lietuvos ryto" televizijai pasakojo, kad vyrai naktį laužėsi pas kleboną. „Naktį nuėjo ir beldėsi, duok dar. Klebono brolis buvo iš Amerikos atvažiavęs. Pradėjo laužti duris ir sako: neduosi - čiulpsi tą. Suprantat ką“, - pasakojo veisiejiškis ir prisipažino sceną matęs ne pats, o žinantis, kaip viskas vyko, iš paties klebono pasakojimo. 
Stipri ta garsioji dzūkiška naminukė, oi stipri.... 

Komentarų nėra: